22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

Recordatori de què podem fer en la fase 1

La comarca de la Safor pertany al Departament de Salut de Gandia, i demà entrarà a la Fase 1, podrem fer amb normalitat tot allò que ja estava permés en la fase 0 i a més:

– Es podrà circular per tota la unitat territorial de Departament Sanitari de Gandia. (tota la comarca de la Safor). “Les persones que conviuen junts poden desplaçar-se en el mateix vehicle”.

– Es permet el trasllat a segones residències sempre que es troben dintre del mateix Departament de Salut. 

– Es permet socialitzar en grup en un màxim de 10 persones juntes, mantenint les mesures de seguretat. (A excepció de les persones que ja conviuen des de l’inici de la pandèmia).

– L’assistència als llocs de culte, estarà permesa, respectant un aforament d’un 1/3 de la seua capacitat. Els vetlatoris en espais tancats, sols podran estar acompanyats per 10 persones. A l’aire lliure un màxim de 15 persones.

Els soterraments podran estar acomiadats per un màxim de 15 persones a l’aire lliure i de 10 persones en espais tancats.(Sempre mantenen les mesures de seguretat) (2 metres).

– Obertura d’establiments Comercials inferiors o iguals als 400 m. Reduint un 30% el seu aforament habitual i prioritzar l’atenció als majors de 65 anys.
Complint les mesures higièniques pertinents. Fer guardar les mesures de seguretat.

– Els concessionaris d’automòbils, ITV, Centres de Jardineria i Vivers, hauran d’atendre amb cita prèvia. 

– També reprendran la seua activitat les entitats de joc públic d’àmbit Estatal.

– Els mercats de venda ambulant a l’aire lliure, iniciarà l’activitat amb un 25% de les paradetes i amb un aforament on sols es permetrà l’accés d’un terç del volum de clients habitual. I l’inici i el lloc on s’ubiquen, quedarà a criteri dels Ajuntaments.

– Restauració i Hostaleria:

Mesures de prevenció i higièniques per als treballadors d’establiments i locals que obrin al públic.
Distància entre venedor o proveïdor d’un servei i el client/a que rep l’atenció. 1 m amb mesures higièniques i de seguretat, si no poden a garantir-se aquestes, s’incrementarà la distància a 2 m.

Terrasses a l’aire lliure:

Es muntaran el 50% de la capacitat, amb una ocupació d’un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules. Mantenint una distància de 2 m entre aquestes.

– Les biblioteques romandran obertes per a préstecs i devolucions. L’estudi o activitat cultural, encara no estarà permesa dintre de la Fase 1.

– En els locals on es desenvolupa l’activitat cultural d’espectacles, l’aforament serà d’un terç en espais grans, tancats, un màxim de 30 persones en espais menuts i un màxim permés de 200 persones en espectacles a l’aire lliure.

– Turisme actiu i a la natura, per a grups. Sols per empreses registrades, dirigit a un màxim de 10 persones, mesures higièniques, cita prèvia. 

– Les instal·lacions esportives que romandran obertes, seran les que permeten l’esport a l’aire lliure, individual o per parelles (on no hi ha contacte entre aquestes) 

– També es podrà acudir al gimnàs amb cita prèvia i per practicar esport de forma individual. No es permet l’ús dels vestuaris.

Articles relacionats