5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Rècord de persones afiliades a la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana

– Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més persones afiliades a la Seguretat Social a l’octubre

– El responsable d’Ocupació atribueix l’increment de l’atur a la finalització de la campanya d’estiu

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat a l’octubre en la Comunitat Valenciana, que aquest dijous ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social i segons les quals el nombre de persones inscrites a Labora s’ha incrementat un 0,87% (3.050 persones).

Nomdedéu ha destacat especialment les dades d’afiliació a la Seguretat Social, ja que la Comunitat Valenciana ha sigut el mes d’octubre la segona autonomia amb més persones inscrites. Així, segons ha detallat, octubre llança una xifra de 39.217 persones afiliades a la Seguretat Social (1,9%).

El responsable d’Ocupació ha qualificat aquestes xifres d’“històriques”, ja que, com ha explicat, “mai abans hi ha hagut tantes persones afiliades a la Seguretat Social en la nostra Comunitat”.

No obstant això, Enric Nomdedéu s’ha referit a l’increment de l’atur registrat el mes d’octubre, que ha atribuït a la finalització de la campanya d’estiu, “tal com es demostra per la seua distribució sectorial i territorial”. D’aquesta manera, ha detallat que, territorialment, el sector de serveis a Alacant ha registrat el major increment (+3,06%), seguit de Castelló (+1,40%), mentre que a València ha baixat l’atur (-0,25%).

De la mateixa forma, cal destacar també que alguns sectors econòmics han registrat comportaments positius, amb una reducció de l’atur significativa i generalitzada en tot el territori (Agricultura, -3,55% o Construcció -1,86%).

Així mateix, ha fet valdre que la xifra d’atur “és la menor d’un mes d’octubre des de 2008”, la qual cosa demostra que “la salut del mercat laboral valencià continua sent bona”, amb una reducció interanual de l’atur que ja és superior al 15%. A més, més de la meitat dels nous contractes registrats aquest mes han sigut indefinits (55%).

“Així les coses -ha resumit-, les dades de l’atur i de l’EPA ens confirmen que cada dia hi ha més gent que s’inscriu en les oficines de Labora perquè confia en elles trobar un treball”.

L’augment de l’atur s’ha concentrat entre la població jove (+6,58%), així com en les noves persones que s’incorporen al mercat laboral i no han tingut cap ocupació anterior (+3%).

Articles relacionats