24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Real de Gandia posa en marxa “Jo aposte per un Real net” 

– El Real de Gandia reparteix botelles per a netejar l’orina de mascotes al carrer

– La campanya involucra a Policia Local per a informar els propietaris de gossos

Sota el lema “Jo aposte per un Real net”, l’Ajuntament del Real de Gandia ha iniciat aquests dies el repartiment de botelles perquè els propietaris de mascotes puguen netejar l’orina dels seus animals en la via pública i millorar així la higiene del municipi. S’han adquirit 500 recipients que els departaments de Beniestar Animal i Medi Ambient distribueixen de manera gratuïta.

La campanya involucra a la Policia Local perquè els agents informen les persones que passegen a les seues mascotes que el consistori posa a la seua disposició botelles amb les quals eliminar les restes de la via pública. No en va, embrutar els carrers o el mobiliari urbà és considerat infracció dins de l’ordenança municipal
i comporta multes.

A més del repartiment dels recipients, l’Ajuntament de l’el Real de Gandia ha editat informació que proposen “accions molt senzilles” per a evitar que l’orina de les mascotes deteriore la ciutat. Aquesta informació recomana educar a les mascotes perquè utilitzen els ‘pipican’, però mai permetre que els gossos facen les seues necessitats als parcs infantils, les voreres o les façanes d’edificis i tampoc està permés que orinen en els pneumàtics dels vehicles estacionats ni en el mobiliari urbà.

Segons indiquen des del consistori, l’acció serà més efectiva si els propietaris dels animals dilueixen vinagre en l’aigua del flascó, atés que reacciona contra els bacteris i allibera de taques i males olors.

La campanya ha entrat en vigor fa uns dies, “ja que complir amb les obligacions que tenim com a propietaris de mascotes és també una manera de respectar-les, a més de garantir una millor convivència amb la resta de la població i una mostra de responsabilitat cap a l’entorn”, segons l’alcalde del Real de Gandia Gustavo Mascarell.

Articles relacionats