24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Real de Gandia fa costat al comerç i la hostaleria del municipi.

– Real de Gandia amplia les terrasses i elimina la taxa d’ocupació de la via pública de 2020

– L’Ajuntament de l’el Real de Gandia ha entrat en la fase 1 amb els deures fets.

El Consistori ha creat un paquet de mesures per a ajudar als hostalers, xicotets comerços i als autònoms a afrontar el tancament per la COVID-19. En concret els hostalers del Real de Gandia podran ocupar més espai en la via pública i no pagaran la taxa d’ocupació de la via pública per a taules i cadires durant tot el 2020.

D’aquesta forma, des d’aquest dilluns 11 de maig els bars i restaurants que òbriguen les terrasses, tindran major espai per a albergar als clients i alhora hauran un pagament menys d’afrontar en eliminar aquesta taxa municipal”, ha assenyalat Gustavo Mascarell, alcalde del Real de Gandia.

A més, l’Executiu local ha anunciat que es descomptaran els mesos d’inactivitat de la taxa d’ocupació de la via pública per a les obres “que han estat parades durant la crisi” i que, als negocis que han tancat a causa del COVID-19 se’ls bonificarà la part del cobrament del rebut del fem del temps corresponent al cessament de la seua activitat.

De la mateixa forma, el consistori també ha suspés el cobrament del cànon als edificis i espais públics en concessió fins que puguen reobrir les instal·lacions i continuar oferint els serveis. “Des de l’Ajuntament hem presentat un paquet de mesures que, dins de les competències municipals, permeten reactivar l’economia local. Mesures que ajuden directament als restauradors i comerciants, després de dos mesos sense activitat”, afirma Mascarell.

També  l’Ajuntament ha llançat la campanya “Junts i ajuntes tornarem” per a promocionar a les petites i mitjanes empreses del Real i als autònoms locals a través de les xarxes socials i la web municipal. “La iniciativa ha sigut molt ben acollida entre els veïns i veïnes, en els primers dies ens han arribat més de 50 peticions de comerços, indústries i autònoms residents en el nostre municipi. Tenim molta activitat industrial i comercial, i amb aquesta nova iniciativa volem estar al seu costat per a ajudar a eixir d’aquesta situació que estem vivint. D’ací el lema “Junts i ajuntes tornarem”, per a animar a tots els veïns i veïnes a sumar-se a aquesta campanya”, ha destacat Mascarell.

Articles relacionats