14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Real de Gandia aprova un pressupost superior als 2 milions sense augmentar la pressió fiscal

 • El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor de PSPV. Compromís es va abstindre, i el Partit Popular va votar en contra. La dotació pressupostària per a l’any vinent ascendeix a 2.186.866 €.

  L’Ajuntament del Real de Gandia va aprovar en l’últim ple de l’any, el pressupost per al 2020, que continua la seua tendència ascendent i se situa en els 2.186.866 €. Els primers comptes d’aquesta legislatura s’incrementen en un 5,3% respecte a l’any anterior i destaquen per la seua aposta en inversió en polítiques socials, programes de foment d’ocupació i cultura.

  alcalde1L’alcalde del Real de Gandia, Gustavo Mascarell destaca que “un any més, augmentem el nostre pressupost sense augmentar la pressió fiscal a les veïnes i veïns. Tot això, mentre continuem reduint deute públic. Fa 5 anys anem incrementant esforços perquè el deute de l’Ajuntament continue disminuint. Acabarem el 2020 en mínims històrics, una immillorable prova de les polítiques i l’intens treball que estem realitzant per part del govern municipal”.

  Per al regidor d’Hisenda Paco Doménech “amb aquest pressupost queden clares quines són les prioritats del govern municipal: gestionar amb rigor els diners de les realeres i els realers, posant en el centre de les nostres polítiques als veïns i a les veïnes del municipi. Tot això, procurant no sols, una millor qualitat de vida, sinó també un Real més just, més igualitari, més amable i amb millors infraestructures i serveis públics”.

  Els comptes públics per a l’any vinent es van aprovar amb els vots a favor del Grup Municipal Socialista, l’abstenció de Compromís i el vot en contra de PÀG.
  En el capítol d’inversions, amb una dotació de 195.390 € s’estableixen diverses actuacions.

  Entre les inversions més elevades que realitzarà l’executiu en 2020 destaca l’adquisició d’un projector nou per a l’Auditori de la Casa de Cultura “Alcalde José Blay Espí”, així com la renovació dels altaveus amb una inversió de 23.000 €.

  El govern continuarà amb les millores en el municipi per a fer-lo ”més amable i segur” amb la compra de dos nous desfibril·ladors (per al Pavelló Esportiu Municipal i per al cotxe de la Policia Local) amb una partida de 5.900 €. També s’instal·larà aire condicionat en el CEIP Beat Carmelo, valorada en 11.510 €.

  S’han creat partides pressupostàries per a la renovació dels vehicles de la Policia Local i Serveis Bàsics per valor de 44.350 €. També es destinaran 11.255 € euros a les noves tecnologies per a fer front a la modernització tecnològica i 3.661 € euros per a la instal·lació d’una estació meteorològica.

  L’executiu continuarà apostant per l’adaptació d’espais públics per a persones inclusives, per això s’instal·laran gronxadors d’aquestes característiques en la plaça de la Llibertat per valor de 15.500 €. De la mateixa manera, continuaran impulsant els pressupostos participatius amb 20.000 euros.

  ”Continuem apostant perquè la política pose en el centre de la seua acció a les persones. També volem agrair la implicació i l’ajuda de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. Estic convençut que aquests pressupostos permetran fer del Real, un millor poble” assenyala Mascarell.

Articles relacionats