25.1 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

RATO ES LLIURA DE MESURES CAUTELARS DESPRÉS D’ESTAR SET HORES DECLARANT

Serrano-Arnal ha pres declaració per tercera vegada a Rodrigo Rato i també ha fet el mateix amb l’advocat i presumpte testaferro de l’exdirector gerent del FMI, Domingo Plazas. La germana de Rato, María de los Ángeles, ha estat una altra de les sis persones -dos d’ells com a testimonis- que han declarat este divendres, i sobre les quals no s’han dictat mesures cautelars, han informat fonts jurídiques.

Així consta en un informe de l’11 de novembre del 2015 de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF), dependent de l’Agència Tributària, que es va enviar al jutge Antonio Serrano-Arnal, a qui demanaven que requerira els comptes de la naviliera, que va ser descapitalitzada entre els anys 2010 i 2013.

El passat 7 d’octubre, el jutge va ordenar que se li retirara el passaport després de prendre-li declaració en relació amb la investigació per la comissió de delictes fiscals, de corrupció entre particulars i de blanqueig de capitals.

El jutjat d’instrucció 31 de Madrid manté imputats una desena més de persones en este procediment, entre els quals es troben Alberto Portuondo -l’únic que va ser enviat a la presó-, la que va ser secretària de Rato, Teresa Arellano, i un altre presumpte testaferro, Miguel Ángel Montero. També continua investigat José Manuel Fernández Norniella, exsecretari d’Estat d’Hisenda i exconseller de Bankia.

Articles relacionats