20.2 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Que passa amb la proliferació de coloms a Gandia?

• Els populars insten el govern a trobar una ràpida solució davant l’increment de la població de coloms que pateix la ciutat 

La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, ha explicat que el consistori sí que està actuant mitjançant la ubicació de caixes de captura a les zones on hi ha més proliferació i ha recordat als populars que la nova normativa sí que contempla un cert nivell de protecció d’aquests animals. “Ara hem de justificar el motiu, el lloc, la forma i com s’han de capturar els coloms. S’ha de fer un tràmit específic per no incórrer en un incompliment de la llei i això implica un procés administratiu”.

Paral·lelament, l’edil ha informat que es continua amb les campanyes informatives a les comunitats de veïns i ha recordat que no s’ha d’alimentar els coloms en cap espai per evitar la seua ràpida proliferació.

Des del Partit Popular han assenyalat que” desafortunadament, els coloms poden convertir-se en una plaga quan s’associen estretament amb l’ésser humà, ja que, a més dels problemes que representa l’abundància d’excrements en carrers, façanes i balcons, que provoquen una important degradació del patrimoni cultural i arquitectònic, aquestes poden ser transmissores de malalties o paràsits. En les seues potes poden transportar bacteris de la salmonel·losi i poden arribar a transmetre aquest bacteri quan caminen en àrees on les persones col·loquen els seus aliments, com a bancs o taules situades a l’aire lliure. Són també transmissores de diversos ectoparàsits que afecten els humans com la xinxa del niu del colom, la paparra del colom o la puça”.

És per això que sol·licitem al Govern de la ciutat que prenga mesures urgents com la gestió de colomars supervisats en els quals es poden subministrar pinsos per a la seua esterilització.

Víctor Soler, president dels populars de Gandia, afirma que, “des del màxim respecte a totes les espècies, demanem un control de la població de coloms a la nostra ciutat, així com de la població de senglars i altres espècies; s’ha de compatibilitzar la protecció de totes les espècies animals, amb el benestar, seguretat i salut de la població humana”.

Articles relacionats