Quatre detinguts per llançar insults xenòfobs a jugadors de futbol en un partit de juvenils

La Guàrdia Civil de València ha detingut quatre homes i investigat altres 13 per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques per incitació a l’odi en partits de futbol de menors, amb insults xenòfobs a certs jugadors d’equips del regional juvenil.

Segons ha informat la Comandància en un comunicat, l’operació ‘Hasse’ es va engegar a l’abril de 2017 en tindre coneixement de la suspensió d’un partit de futbol de la categoria segona regional juvenil en un municipi de l’Horta Nord com a conseqüència d’insults racistes cap a un dels jugadors.

Aquests fets es van tornar a repetir durant els partits celebrats enguany que van haver de ser suspesos novament pels insults xenòfobs a certs jugadors d’equips del regional juvenil.

Les investigacions realitzades pels agents van corroborar els fets i es van realitzar les perquisicions oportunes per a localitzar als presumptes autors. Finalment es va poder identificar els responsables i entre el 22 i el 25 de maig es va produir la detenció de quatre persones i investigació d’altres 13, tots de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 16 i 22 anys.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Guàrdia de Massamagrell, Fiscalia de Menors i Fiscal Delegat Provincial per a la tutela penal de la igualtat i contra la discriminació.

Et Pot Interessar