Quatre biblioteques de Gandia implanten una hora diària de reforç escolar

El regidror delegat de Cultura de Gandia, Joan Muñoz (a la dreta de la imatge), acompanyat per Toni Ordiñana, cap de la xarxa de biblioteques municipals, han presentat aquest dimarts en roda de premsa el programa de reforç per als escolars que es desenvoluparà a les biblioteques de Beniopa, Benipeixcar, Grau i Parc de l’Estació fins a final del curs escolar.

Joan Muñoz ha destacat que “era una activitat que reprenguérem l’any passat i que donada l’acollida que va tenir hem decidit tornar a posar en marxa per a aquest curs. És una mesura transversal en la qual col·laboren els departaments de Cultura, Educació i les juntes de Districte de Beniopa, Benipeixcar, Grau i Corea. L’any passat diàriament el servei era utilitzat per una mitjana diària que anava dels 15 als 20 estudiants per biblioteca“. “Amb aquestes accions pretenem oferir i garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els escolars independentment dels seus recursos econòmics o el centre on van

D’aquesta manera i en els horaris establerts, en cadascuna de les quatre biblioteques del programa hi haurà un professor titulat que ajudarà els xiquets per solucionar els dubtes que se’ls puguen presentar mentre fan els seus deures.

Per la seua banda, Toni Ordiñana va destacar el paper de les biblioteques en la societat actual. “Segons la UNESCO, una de les funcions de les biblioteques passa pel reforç escolar i educatiu. Amb aquesta mesura pretenem solucionar una situació que es pot donar en alguns llars quan els pares no poden ajudar de la millor manera als seus fills“.

La mesura se suma a les molts serveis que presten les biblioteques de manera ordinària.

Els horaris on els alumnes podran gaudir del servei entre setmana són els següents:

– Beniopa: de 17:30 a 18:30 hores

– Benipeixcar: de 17:30 a 18:30 hores

– Grau: de 17:00 a 18:00 hores

– Corea: de 17:30 a 18:30 hores

Et Pot Interessar