14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Puig culpa a PP, Ciudadanos i independentistes de deixar a la CV sense el finançament extra

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha declarat este diumenge en l’acte de presentació de la candidata socialista a l’Alcaldia de Gandia, Diana Morant, que “l’aliança entre la triple dreta amb els independentistes”, una aliança que “ens ha robat 1.400 milions als valencians i valencianes”. Puig ha intervingut en aquest acte al costat de l’ex president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. 

En la seua intervenció, el president de la Generalitat ha destacat que “la dreta està disposada a qualsevol cosa amb la condició d’arribar al poder i així ho han demostrat, dient no a uns pressupostos generals que per fi contemplaven que el 10% de les inversions arribaren a la nostra Comunitat”.
El dirigent del PSPV-PSOE ha assegurat que “PP i Ciutadans han abdicat en l’obligació de defensar els interessos valencians”. Ximo Puig ha animat a mobilitzar a tot l’electorat progressista, “perquè en les pròximes eleccions ens juguem tornar al pitjor dels passats”. En la seua intervenció, el president de la Generalitat ha posat en valor “la política del diàleg i la moderació” enfront dels qui aposten pels extremismes: “Ni els crits, ni la desqualificació, ni el fanatisme poden ocultar els avanços polítics, socials i econòmics que hem aconseguit en la Comunitat”.
Sobre Diana Morant, actual alcaldessa de Gandia, el secretari general dels socialistes valencians ha dit que es tracta d’ “una excel·lent alcaldessa, que ha liderat el canvi que s’ha produït en aquesta ciutat i que té les ganes i la força per a continuar amb la tasca que vam emprendre els socialistes en 2015. Diana pertany a eixa generació de joves, inspirats per José Luis Rodríguez Zapatero per a començar la seua marxa política, que van arribar a les alcaldies de la Comunitat amb projectes il·lusionants”. Així mateix, Ximo Puig, durant la seua intervenció, ha recordat que el PP va necessitar menys d’una legislatura a l’Ajuntament per a embrutar el nom de Gandia. “Afortunadament, el malson només va durar 4 anys” i “Gandia ha passat a ser notícia per coses com ser Capital Cultural Valenciana i la remodelació integral del port nàutic, convertint la ciutat en lloc de referència en turisme de qualitat”.

Durant la seua intervenció, el secretari general dels socialistes valencians ha incidit que les pròximes eleccions “els ciutadans i les ciutadanes sabran distingir entre els qui s’emboliquen en banderes per a ocultar les vergonyes de la corrupció i els qui no tenim res que amagar. Aquesta Comunitat està millor que fa quatre anys, i ho hem aconseguit sense estridències ni sectarismes, complint les nostres promeses i dialogant amb tots els agents socials”, ha explicat Ximo Puig, qui ha destacat que “ara la Comunitat creix per damunt de la mitjana espanyola i la taxa d’atur, per primera vegada des de 2007, se situa per davall de la mitjana nacional amb un 14,3%”.
Per part seua, José Luis Rodríguez Zapatero ha destacat “el canvi revolucionari que ha viscut la Comunitat gràcies al Govern de Ximo Puig. Ara la Comunitat Valenciana és oberta, progressista, creadora i solidària i ha sigut gràcies a un president com Ximo Puig: honrat, respectuós i tolerant”. Així mateix, Zapatero ha assenyalat a Diana Morant com “un exemple d’aquells joves implicats en la vida pública per a millorar la vida de la gent”.
Finalment, la candidata socialista a l’Alcaldia de Gandia, Diana Morant, ha agraït al president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, la seua aposta per la joventut i les dones: “en 2015 vas apostar per gent jove en les alcaldies i hui eixa generació hem fet possible el canvi en els municipis de la Comunitat”. Així mateix, Morant ha recordat que “durant el Govern de Zapatero va nàixer el dret de les dones, dels col·lectius LGTBI, dels dependents i el dret a tindre memòria” i “amb el Consell de Ximo Puig ha nascut el dret a la sanitat, sense tindre en compte la pell o l’origen, el dret a la vida per als malalts d’Hepatitis C i el dret al fet que tots els xiquets i xiquetes puguen tindre llibres de text gratis, entre altres”.

Articles relacionats