18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El PSPV d’Oliva revoca la declaració de persona non grata a Ximo Puig un cop restituït Sánchez

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, torna a ser benvingut a l’agrupació local d’Oliva, que fa poc més de mig any el va declarar persona non grata a ell i altres deu dirigents del PSPV per haver participat en el que van considerar un colp d’Estat contra Pedro Sánchez. No obstant, l’agrupació olivera segueix sentint-se avergonyida per aquells fets d’octubre al comité federal. 

L’Agrupació socialista d’Oliva ha votat i ha acordat revicar la declaració de persones non grates als socialistes valencians, encapçalats per Ximo Puig en considerar que la situació ha retornat a la normalitat democràtica després de la reeleció de Pedro Sánchez, i en benefici d’unes primàries autonòmiques de respecte i transparència.

“Des del PSPV-PSOE d’Oliva, continuem avergonyits de la situació provocada al Comitè Federal de l’1 d’octubre del passat any, on, i encara desconeixem les raons, feren fora a un Secretari General escollit, majoritàriament per la militància, i per aquell fet, decidírem declarar  persones non grates 10 socialistes valencians, encapçalats per Ximo Puig”, afirma l’assemblea en un comunicat.

Els motius de la revocació són diversos: el primer perquè tant a les passades primàries, com al 39 Congrés del PSOE, els i les militants socialistes retornaren a Pedro Sánchez a la Secretaria General, i el segon, per respecte i transparència a les primàries del PSPV, en tant a aconseguir un procés polític i democràtic exemplar.

“La situació que va ocórrer no s’oblida. Seguim indignats i avergonyits del que va ocórrer, però com que s’ha retornat a Pedro Sánchez a la Secretaria General, ha existit una clara renovació, no apareix cap militant valencià que va “derrocar” a Sánchez, i perquè pensem en millorar el procés de primàries del PSPV, on es presenta el mateix Ximo Puig, revoquem la declaració de persones non grates a Ximo Puig, José Muñoz, Inmaculada Rodríguez-Piñero, Joan Lerma, Alfred Boix, Ciprià Císcar, Toñi Serna, Vicent Sarrià, Empar Navarro i Ángel Franco”l indica el Secretari General local, Carlos Mengual

L’Agrupació d’Oliva, mitjançant el seu Secretari General, Carlos Mengual, ha convidat a la seu socialista als dos candidats i els seus equips, per explicar els projectes que porten a terme per millorar el PSPV, i conèixer les polítiques idees que tenen per enfortir l’organització.

“Com a Secretari General no em posicionaré fins que la militància a Oliva prenga la decisió de quin candidat és el que millor representa els valors i idees de la nostra Agrupació. Per tant, hem convidat a la nostra seu, tant a Rafa Garcia, com a l’actual Secretari General Ximo Puig, per a escoltar els seus plantejaments polítics” indica Mengual.

“La militància socialista també ha expressat la necessitat d’una millora del PSPV a nivell intern, plantejaments que traslladarem als dos candidats, i l’obligació en aquestes primàries de no situar damunt la taula la Presidència de la Generalitat, ja que en aquestes primàries el que anem a escollir és la Secretaria General, sense valorar la Presidència al País Valencià”.

El comunicat conclou assenyalant que “seguim indignats en allò que va ocórrer a l’octubre, que seguim esperant explicacions, però que hem decidit, pel bé d’aquestes primàries, revocar aquella resolució, i que convidem als dos candidats, per tal d’escoltar les seues propostes. Des de l’Agrupació Socialista, desitgem un procés exemplar.” 

Articles relacionats