10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Projecte Oliva realitza consideracions sobre la proposta de revitalització de la plaça de Sant Roc

– Des de Projecte Oliva entenen que el projecte que ha fet públic l’equip de Govern d’Oliva ha de tindre en conter les activitats que es realitzen en la plaça de Sant Roc. Ocupar l’espai diàfan afectarà la vida d’aquesta.

– A més, lamenten que, una vegada més, l’equip de Govern no informe a la resta de corporació dels projectes que van a executar. Assenyalant que “aquest comportament anòmal i obscur està convertint-se en la (mala) pràctica habitual d’aquesta legislatura”.

Al Plenari ordinari de març de 2021, celebrat el matí d’aquest dimecres a l’Ajuntament d’Oliva, el grup municipal de PRO Oliva ha volgut plantejar algunes consideracions sobre el projecte de revitalització que el Govern d’Oliva ha fet públic per a la Plaça de Sant Roc.

Des de Projecte Oliva han comentat que “primerament hem de lamentar, per enèsima vegada en aquesta legislatura, que el Govern d’Oliva actue amb obscurantisme i d’esquena a la resta de corporació. Encara que resulte sorprenent, els regidors de l’oposició ens hem hagut d’assabentar del que vol fer-se a la plaça perquè uns veïns del barri han compartit imatges dels projectes que es tenen per a la plaça”.

“Per tot això, resulta encara més paradoxal que estiguen venent a la premsa que el projecte de la plaça volen obrir-lo a la participació ciutadana i no han sigut capaços ni d’informar a la resta de la corporació.

Consideracions sobre la reforma proposada a la plaça de Sant Roc per part de Projecte Oliva:

– Tots dos projectes plantegen la col·locació d’elements que ocupen l’espai diàfan de la plaça. Des de Projecte Oliva pensen que aquest disseny busca canviar la imatge de la plaça de Sant Roc sense tindre en compte la seua activitat habitual.

– No s’ha tingut en conter, a l’hora de fer aquests projectes, que aquesta plaça té moltes activitats al llarg de l’any, setmanalment, que li donen molta vida, precisament, per ser un espai diàfan. Les activitats del Júnior de la parròquia, totes les activitats de les festes del Crist, els sopars de l’Associació Veïnal, el Figatell&Gin, etc. Alguns anys s’han fet recitals de poesia, inclús concerts de música… Amb el disseny plantejat, tot això no serà possible i és aquesta la vida tradicional d’aquest espai.

– Des de Projecte Oliva assenyalen que per revitalitzar aquesta plaça el que es necessita, precisament, és apostar per donar-li vida amb activitat cultural. Si es col·loquen elements al mig de la plaça, es mata radicalment tota possibilitat d’aquestes activitats. I seria un gran error.

– Respecte a la instal·lació d’un jardí vertical, d’entrada, pensen que és un bon element que pot embellir la plaça. No obstant això, requerirà un manteniment prou elevat. Recordant que l’arbre de la plaça es va esguellar per falta de manteniment (tot i els continus avisos dels veïns) i la palmera, manca també del manteniment adequat. L’actual equip de govern, com els hem advertit en diverses ocasions, planteja actuacions sense tindre en conter les possibilitats de manteniment en òptimes condicions i després tot envelleix i es fa malbé a gran velocitat.

“Cal ser realista amb la capacitat que l’Ajuntament disposa actualment per mantindre aquestes infraestructures. Si no apleguem al més elemental, com volem anar l’extraordinari?” han manifestat des de Projecte Oliva

– Per últim, assenyalen que “un dels principals aspectes a millorar en la plaça és la integració dels contenidors de fem. Constantment són un problema d’abocaments incontrolats i estèticament empobreixen la plaça, just a l’entrada de l’església. Aquest punt s’obvia en el plantejament que ha fet el govern.

Joan Mata, ha volgut manifestar que “Aquesta plaça té una vida que no pot obviar-se a l’hora de plantejar possibles reformes. Amb el que l’equip de govern proposa s’anul·la tota possibilitat de fer de la plaça de Sant Roc un espai obert a les activitats socials i culturals, i la redueixen a ser un parc més. Valorem positivament que es vulga actuar en aquest emblemàtic espai de la nostra ciutat, però s’ha d’avaluar millor el seu impacte i ajustar més el projecte a la realitat de la plaça”.

Articles relacionats