13.4 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Projecte Oliva condemna i denuncia l’actuació de l’assessor del PSOE a l’Ajuntament d’Oliva

– Projecte Oliva lamenta i condemna els fets intolerables protagonitzats, novament, pel Sr. Minyana el passat divendres 26, “que venen a sumar-se a una llista massa llarga de comportaments socialment inadequats”

– Des de Projecte Oliva han assenyalat “Esperem que l’alcalde complisca la seua paraula i, aquesta vegada sí, actue amb fermesa per posar fi a tots aquests fets que tan mala imatge venen donant a l’Ajuntament d’Oliva”

Projecte Oliva a condemnat i denunciat que el passat divendres 26 de febrer, en les dependències de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (planta baixa de l’Ajuntament), el Sr. Minyana va protagonitzar un nou episodi d’un comportament socialment inadequat, i en paraules de la formació política municipal “i especialment preocupant per la seua càrrega misògina. A les portes del 8M, el Sr. Minyana es va dedicar a incomodar a la regidora Yolanda Pastor Bolo, companya i portaveu del nostre grup municipal”.

Exposició dels fets ocorreguts segons Projecte Oliva

La Sra. Pastor es trobava tranquil·lament en l’OAC tractant d’ajudar a una ciutadana, quan l’assessor, sense tindre cap motiu ni raó, es va acostar expressament i intencionadament fins on es trobaven ambdues dones i va començar a incomodar-les amb la seua presència, pretenent, de fet, que abandonaren les instal·lacions municipals on es trobaven. Tot això acompanyat d’un comportament inadequat per al lloc i circumstàncies, i anant elevant progressivament el to de veu. Amb un resultat bastant intimidatori.

És a dir, que el Sr. Minyana, sense que la Sra. Pastor l’haguera provocat el més mínim (ni tan sols havia creuat cap paraula amb ell), es va acostar fins on ella estava i, sense més, va començar a exigir-li, de males maneres, que se n’anara del lloc on estava.

Aquesta acció, tan incomprensible com injustificable, no va deixar indiferents a les persones que van presenciar la desbaratada escena. Des de la ciutadana que estava amb la Sra. Pastor, la qual va veure com el Sr. Minyana seia junt amb elles dos (incomplint, a més, distàncies de seguretat), fins a l’agent de la Policia Local que estava de torn aquest matí en l’OAC. Davant la gravetat de l’episodi, aquest policia va haver d’intervindre, demanant-li al Sr. Minyana que deixara de molestar a la regidora i a la ciutadana. Requeriments que van ser desatesos pel Sr. Minyana, qui va persistir en el seu intent d’incomodar a la regidora.

Així queda reflectit a l’informe que l’agent de policia va elaborar per escrit sobre aquest episodi. Del qual, a més, va informar (verbalment) immediatament a l’alcalde.

Segons assenyalen des de Projecte Oliva “es tracta del segon episodi inadequat i desbaratat que el Sr. Minyana protagonitza en relació a la nostra companya i portaveu, la Sra. Pastor. El primer va tindre lloc en data 12-01-2021, quan l’assessor, molt maleducadament, va reprovar a la nostra companya per les publicacions d’aquesta en xarxes socials (Facebook), sobre la gestió de les obres del col·legi Lluís Vives“.

Una actuació que va generar la presentació d’un escrit amb el qual tots els grups de l’oposició (Cs, PP i PRO) feien saber a l’alcaldia i resta de grups que les seues regidores i regidors no participarien de cap reunió municipal a la qual assistira el Sr. Minyana, de tant en tant no es demanara perdó a les víctimes i es prengueren les mesures oportunes per garantir que no tornaren a ocórrer fets com aquests.

Escrit que va ser presentat en data 26-01-2021 (reg. d’entrada núm. 2021/1000), i en el que es descrivien diversos comportaments desbaratats i inadequats del polèmic assessor. La majoria dels quals tenen dos denominadors comuns: per una banda el desencadenant sol ser haver expressat una opinió pròpia que desagrada a l’assessor; i, per altra banda, les persones increpades, segons Projecte Oliva, que són insultades o amenaçades solen ser dones. “Dona va ser qui va patir el seu atac verbal en Facebook el 17-08-2019, com dona era la treballadora municipal a qui va increpar en horari laboral el 12-12-2019, com dona és la nostra companya i portaveu, a qui el Sr. Minyana no perdona les seues opinions, ni que isca en defensa de totes aquestes altres dones”.

L’únic episodi inapropiat (que coneguem) del Sr. Minyana que no va tindre com a úniques protagonistes a dones va ser la baixada de pantalons que va efectuar en el saló de plens durant el recés de la sessió celebrada el 10-10-2019“.

Projecte Oliva estima que “L’alcalde deu prendre mesures. Esperem que complisca la paraula i actue amb fermesa que correspon. De tots aquests fets injustificables, que tan mala imatge donen a l’Ajuntament d’Oliva, s’ha informat diverses vegades a l’alcaldia i a la resta de la Corporació municipal. Tan personalment, com a través d’escrits de representants sindicals o de grups municipals, i fins i tot en intervencions al Ple“.

Projecte Oliva demana a l’alcalde d’Oliva, “que en diverses ocasions s’ha compromés a actuar davant aquests episodis protagonitzats per un treballador municipal eventual (assessor polític) nomenat per ell“, i que va qualificar els fets del passat divendres: “aquesta situació és lamentable i no es pot consentir. És injustificable”.

Projecte Oliva ha destacat que “Aquestes van ser les seues paraules exactes a la vista de l’informe de l’agent de policia, que va pronunciar tant en la sessió de la Junta de Govern Local del passat dilluns (1-03-2021), com en la reunió que va mantindre posteriorment amb diversos membres del nostre grup. Reunió durant la qual, a més, es va comprometre a prendre mesures al respecte ‘abans de sis dies”.

Des de Projecte Oliva apunten que “Esperem que, aquesta vegada sí, el Sr. alcalde actue amb la fermesa i contundència que mereixen aquests fets que tan mala imatge venen donant a l’Ajuntament d’Oliva; condemnant-los públicament i posant fi a aquests. Totes les persones afectades per aquests fets (majoritàriament dones) s’ho mereixen, inclosa la nostra companya i portaveu, Yolanda Pastor“.

Articles relacionats