19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Programació Tardor Literària del 14 al 20 de novembre de 2022

 

TARDOR LITERÀRIA

TROBADA AMB ALEJANDRO PALOMAS. TROBADES AMB AUTORS

Dilluns 14 de novembre a les 19.00 h.
Teatre Serrano. Sala B.

Llicenciat en Filologia Anglesa i màster en poètica, ha compaginat el periodisme i la traducció amb la poesia. El 2016 va rebre el Premi Nacional de Literatura Juvenil per Un hijo. L’exitosa trilogia Una madre, Un perro i Un amor va meréixer el Premi Nadal 2018. Amb Un país con tu nombre va iniciar un nou univers literari. El seu últim llibre, Esto no se dice, és un relat d’una infància marcada pels abusos sexuals, l’assetjament escolar i la hipersensibilitat, el seu llibre més valent i esperançador.
Presenta: Susana Gisbert Grifo, fiscal especialitzada en violència de gènere i escriptora.
Organitza: IMAB/Biblioteques Gandia.

CLUB DE LECTURA: “Àngels i la gran final de Petrovic”, de Carles Miret i Eduard Paradís. Amb la participació dels autors.

Dimecres 16 de novembre a les 19.00 h.
Biblioteca Central. Sala d’Actes.

Als anys 80 del segle passat era poc habitual veure dones periodistes en el món de l’esport i jugadors de bàsquet europeus en l’NBA.
Àngels, punyent i incisiva periodista, intueix que un jove i prometedor croat canviarà les normes del joc i farà història. Ella s’encarregarà de seguir de ben a prop la carrera fulgurant de Drazen Petrovic i serà testimoni de primera mà de com un jugador pot arribar ha esdevindré llegendari, símbol d’un nou país en el tràgic context de la guerra de Iugoslàvia. Però Àngels també jugarà la seua gran final i superarà tots els obstacles que li compliquen el camí, com a dona, jove i periodista.
Organitza: IMAB/Biblioteques Gandia.

XXVI HOMENATGE A LA PARAULA. Dedicat a Joan Fuster.

Dijous 17 de novembre a les 19.00 h.
Teatre Serrano.
Amb la representació de l’obra teatral i musical El tocadiscos de Joan Fuster, escrita per Pau Alabajos, i interpretada per Alfred Picó i Lara Salvador, amb les cançons en directe del mateix Pau Alabajos; i presentació del llibre: XXVI Homenatge a la Paraula. Joan Fuster, entre nosaltres, una obra col·lectiva on han participat, entre altres, Nèstor Novell, Ignasi Mora, Gabriel Garcia Frasquet, Enric Sòria, Antoni Miró, Tomàs Llopis, Josep Nadal, Ferran Ferrando, Isabel Canet, Flora (El Diluvi), Joan Palomares, Xavier Hernández i Garcia, Rafa Xambó, Carles Dénia i Vicent Torrent, a més de músics professionals i amb la introducció del musicòleg Josep Vicent Frechina.
Venda d’entrades: www.instanticket.es i Casa de Cultura. L’entrada inclou el preu del llibre editat per aquest homenatge.
Organitza: CEIC Alfons el Vell.

IMATGE I PARAULA DE JOAN FUSTER.

Divendres 18 de novembre a les 19.00 h.
Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Sala d’Actes.
Una proposta imaginativa per recuperar les paraules que Joan Fuster deia. Amb la participació de Núria Cadenes, Javier Ferrer, Arantxa Frasquet i Ferran Garcia-Oliver. Ideal original i selecció de textos i material: Laura Peris.
Organitza: IMAB. Col·labora: Saforíssims Societat Literària.

HOMENATGE A ANTONI FERRER, POETA.

Dissabte 19 de novembre a les 19.00 h.
Casa de Cultura Marqués González de Quirós. Sala B.
Introducció a la seua obra i recital poètic, a partir de la presentació de la Poesia Completa (1979-2021) publicada per la Institució Alfons el Magnànim. Amb Vicent Berenguer, editor, Maria Josep Escrivà i altres poetes i amics. Introducció a càrrec de Manel Rodríguez-Castelló.
Condueix l’acte: Teresa Pascual, presidenta de l’AELCPV.
Organitza: AELCSaforíssims Societat Literària i IMAB.

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2022.

Diumenge 20 de novembre a les 19.00 h.
Teatre Serrano.
LX premi Ausiàs March de Poesia, XLIV premi Joanot Martorell de Narrativa i VI premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària. I cloenda de la Tardor Literària 2022.
Amb la participació de Carles Dénia, TESA, Motiva Danza, S.A. For Dixieland Band, Escola Teatre Serrano Gandia i Poepremis.
Presenta: Maria Fuster.
Organitza: IMAB i Dep. Escena Urbana i Política Festiva.
Gandia, 10 de novembre de 2022.

Articles relacionats