•Professorat i personal tècnic del Campus utilitza les seues pròpies impressores 3D per a fabricar màscares de protecció Personal del Campus de Gandia col·labora amb Makers per a imprimir en 3D material de protecció enfront del coronavirus
• Makers del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València produeixen màscares de protecció amb impressores 3D per a la seua distribució entre professionals que les necessiten; l’acció es realitza de manera coordinada amb altres Makers de Gandia, València i de tota Espanya.
• Toni Bou, Javier Zaragozá i Beatriz Tirado, tècnics del Campus de Gandia i Josep Vicent Llinares, Jesús Tomás i Enric Colomar, professors del Campus, volen contrarestar la falta de material de protecció. ‘Teníem ganes de contribuir i des del moviment Makers a Gandia ens organitzem, dins de les nostres possibilitats, per a fer arribar el material a personal sanitari i altres professionals’, apunta Javier Zaragozá.
• Beatriz Tirado i Jesús Tomás agraeixen la seua col·laboració a l’empresa Projectes Gràfics de Beniarjó, que els proporciona l’acetat i les gomes de les màscares. ‘Sense ells no seria possible fabricar-les’, puntualitza Beatriz. ‘L’Ajuntament de Beniarjó ha repartit les nostres màscares als seus policies, escombrariaires i centre mèdic. A la Policia Local de Gandia també han anat diverses unitats i esperem anar repartint a altres pobles de la zona, ja que hi ha altres companys que les proporcionaven a l’Hospital de Gandia’, explica Beatriz.
• El temps de producció és variable. El tècnic Toni Bou tarda entre 1 i 2 hores a imprimir cada màscara; Javier Zaragozá imprimeix fins a deu pantalles al dia: ‘Amb una bobina puc fer un màxim de 60 pantalles’, puntualitza el tècnic del campus. Una vegada impresos els suports, s’assemblen amb els elàstics per al seu ús i es distribueixen a través dels diferents contactes establits pels Makers.