21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

PRO exigeix al govern municipal d’Oliva que aprove el pressupost  per responsabilitat pressupostària

“El govern d’Oliva no aconsegueix quadrar els comptes municipals perquè durant els quatre exercicis pressupostaris d’aquesta legislatura han tensat les despeses, quadrant els números a força de tirar dels estalvis. Ara que s’estan esgotant, no ixen els números” han manifestat des de PRO

“La gestió pressupostària de l’Ajuntament d’Oliva durant aquesta legislatura ha estat la més desastrosa de quantes es recorden en els últims temps. La situació és molt preocupant, especialment per com condicionarà la pròxima dècada el desgavell que patim en l’actualitat”.

PRO assenyala que “Els números no ixen. Però el govern d’Oliva, que està a la grenya, sembla haver abdicat de la seua obligació de tramitar uns pressupostos municipals per a 2023. I com que el prorrogat de 2022 no és suficient per a fer front a totes les despeses que ara li venen damunt a l’Ajuntament d’Oliva, l’Alcaldia proposa tapar els forats a base de modificacions pressupostàries. Açò és, anar tirant de vidriola per poder pagar fins que s’esgote”.

El govern Compromís-PSOE va pagant amb els estalvis despeses correntes com la llum, el fem, escoles esportives, patrocinis de pilota, d’Albert Contador, subvencions nominatives a entitats festeres i culturals, despesa correnta del departament d’esports, pagament de sentències que l’Ajuntament d’Oliva ha perdut, programes de comptabilitat, etc.” continuen assenyalant.

Com a exemple, PRO ha utilitzat el següent: “Imaginen vostés que de sobte reben una herència milionària d’una tia. Es veuen amb diners i comencen a gastar a un ritme molt superior al que estaven acostumats. Es compren un xalet ben gran i un cotxe de luxe. I un vaixell. I s’acostumen a dinar en restaurants cars. Tot això comporta unes despeses de manteniment molt altes, molt per damunt del seu salari habitual. Però com que tenen diners de l’herència van marxant i, després ja veurem què passa. Fins que arriba el moment que l’herència l’han cremat tota i cauen de la parra. S’adonen compte que el seu salari no dona per a mantindre els capritxos i ara no saben per on tirar“.

Una cosa així està passant-li al govern d’Oliva, que ha dilapidat tota l’herència positiva amb gasto que ha interessat políticament però sense fer les inversions necessàries per al poble. Però ara mateix, el fet de ja no disposar d’aquests diners per a fer les inversions ja no és el més preocupant, sinó el fet que durant successius pressupostos s’han dedicat a destruir el rigor fiscal que existia en 2018, dopant els pressupostos tirant els estalvis. Ara que s’acaba el romanent, no hi ha manera de quadrar uns comptes absolutament desordenats i tensats. Els comptes municipals estan en una situació que necessita ser revertida amb urgència. Per això, des de Projecte Oliva votem en contra de les modificacions pressupostàries proposades per l’Alcaldia, perquè signifiquen perpetuar els comptes dopats un any més, deixant el romanent en 485,88 euros, i cavar més el pou econòmic en el qual estan estacant a la ciutat. La solució, pensem, no és allargar l’agonia sinó fer front al problema i aprovar un pressupost per a 2023 que, per molt complex que siga, ajude a tornar a la senda del rigor fiscal durant els pròxims cinc anys”, remarquen des de PRO.

Aquesta legislatura s’ha deteriorat greument la salut econòmica municipal. D’aquella pols, aquests fangs i els pressupostos passats condicionen els presents, i els futurs. I apleguem al desastre de 2023. Cremats 17 milions d’euros, des de PRO entenem que l’hemorràgia del desastre econòmic cal tallar-la. Oliva no deu, ni pot, continuar funcionant amb uns pressupostos quadrats a base de dopatge, tirant d’estalvis. Principalment perquè els estalvis ja els han polit, i perquè els desajustos pressupostaris són un mostra que cada vegada es fa més gran, i més perillós. Cal un nou pressupost. Un pressupost per tornar a la senda del rigor i la responsabilitat econòmica, i retorne la Hisenda municipal a una situació d’estabilitat i control“, ha finalitzat PRO.

Articles relacionats