18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Primera Gimcana Comarcal de la Safor-Valldigna

El Calaix Jove de la Mancomunitat de la Safor enceta la primera gimcana comarcal de la Safor-Valldigna. Es tracta de la Safor on Road, un programa que pretén fomentar l’estima per la comarca entre la gent jove i donar a conéixer el patrimoni cultural dels seus pobles. Així com que les persones joves puguen conèixer altres joves amb les mateixes inquietuds i interessos. A més, amb aquest programa el Calaix Jove vol potenciar la mobilitat activa i posar de manifest les mancances que la gent jove troba a l’hora de moure’s pel nostre territori.

Els pobles que s’han adherit al programa són Piles, Miramar, Bellreguard, Rafelcofer, Beniarjó, Potries, Vilallonga, Ròtova, Xeraco i Tavernes de la Valldigna.

La Safor on Road començarà el 14 d’octubre i finalitzarà el 20 de novembre i podran participar totes les persones joves, sent l’edat recomanable a partir de 16 anys, mitjançant grups de 2 a 5 membres. Cada equip haurà de recórrer els municipis de la Safor-Valldigna que acolliran el programa. En cada municipi que visiten, hauran de superar una sèrie de proves, les quals els permetran guanyar la insígnia del poble: com a símbol de la seua estada.

Hi haurà una classificació setmanal amb la puntuació de cada grup i aquests guanyaran més o menys punts en funció de com de lluny viatgen, els punts d’interés que descobrisquen, els likes que aconseguisquen publicant en les xarxes socials, etc.

Finalment, l’equip guanyador s’endurà una entrada per a cada membre al Festivern, festival de música que se celebra des de l’any 2004. Els objectius del Festivern són la promoció i la normalització de la música en valencià, la promoció de grups novells en aquesta llengua, la difusió de la música d’arrel i d’autor, i la presentació de noves tendències musicals, així com la integració del festival dins de l’entorn cultural i festiu de la localitat on se celebra cada any. L’acceptació per part del públic ha anat creixent edició darrere edició consolidant el Festivern com un festival fixat al calendari de la música en valencià.

Les bases, així com la inscripció i tota la informació del Calaix on Road es pot consultar de forma digital a la pàgina web https://bit.ly/saforonroad i al centre juvenil de les diferents poblacions que hi participen.

Articles relacionats