Primera edició de Pulsion Robot & Gaming Exhibition

La primera edició de Pulsion Robot & Gaming Exhibition, es va celebrar a Gandia, es tracta d’una trobada de joves de la Safor que són creadors de tecnologia, robots, programes i videojocs. Els més de 300 alumnes de les extraescolars de Robòtica i Programació que ofereix Pulsión van presentar i van compartir els seus projectes amb altres creadors, van provar les seues creacions, van intercanviar experiències, trucs i hacks per a millorar les seues habilitats i van passar un dia divertit jugant als videojocs d’altres creadors com ells.

En la trobada, que va tindre lloc al Consell dels Joves de Gandia, els participants van exposar les seues creacions en impressió 3D, robots, programes i altres enginys durant el transcurs del dia que van poder ser admirats i valorats pels visitants. A més els participants que així ho van voler, van tindre l’oportunitat de fer una defensa pública de la seua candidatura a un dels 4 guardons que es van atorgar en finalitzar en trobada.
Maria González Escrivá (11 anys), Santiago Renú Martí (11 anys), Guillem Insa Monzó (10 anys) i Stefano Di Carlo (7 anys) van ser els 4 guardonats en la trobada.
El videojoc creat per María, “El gusano glotón”, va resultar guardonat en la categoria de millor jugabilitat-diversió. És una versió del popular Slicer.io, que els més majors coneixem com “la serp” dels nostres temps de joventut. El joc de María incorpora pomes que el cuc ha d’anar menjant per a créixer, però amb compte, les pomes verdes lleven vides, només les roges són les bones. Una de les coses que més ha agradat del seu videojoc és l’apegalosa melodia de la seua banda sonora. El joc està accessible a tot el que vulga jugar en la plataforma de la comunitat de Scratch en https://scratch.mit.edu/projects/310141062/
Santiago Renú va ser guardonat en la categoria de millor codi de programació pel seu videojoc “Alien scratch returns” en el qual un àlien ha d’esquivar núvols i estreles i va guanyant punts com més temps aguanta fins que perd les 4 vides que té. Aquest videojoc inclou una pantalla d’introducció que dóna pas al joc en prémer la tecla s, moment en què comença a sonar la banda sonora del joc, la melodia del cotxe fantàstic. Per a la programació del joc, Santiago ha creat codi de programació per a controlar, no solament l’alien, sinó també cadascun dels núvols i estreles. Quan el jugador perd totes les seues vides el cel es tiny de roig i ens trobem amb el fatídic missatge de “GAME OVER”. El seu joc també està accessible a tot el que vulga jugar en la plataforma de la comunitat de Scratch en https://scratch.mit.edu/projects/270512677/ .

El videojoc creat per Guillem, “baile”, va resultar guardonat en la categoria de millors gràfics. El videojoc emula una competició de ball, en la qual el jugador ha de fer una coreografia del personatge, una calavera, per a obtindre una bona puntuació. El joc està accessible a tot el que vulga jugar en la plataforma de la comunitat de Scrath en https://scratch.mit.edu/projects/310169271/

Stefano va obtindre el guardó al millor projecte creatiu per la seua realització d’un comandament per a videojocs realitzat amb cartó, enquadernadors metàl·lics, cables i una placa de circuit imprés connectada a l’ordinador. Una creació genuïna que res ha d’envejar als muntatges de cartó comercialitzats per Nintendo Labo.

Resulta fascinant veure com els xiquets incorporen la tecnologia, com una eina de creació i ja la manegen amb aquesta habilitat per a realitzar programes complexos, en els quals utilitzen amb facilitat conceptes matemàtics de geometria, algorísmia i variables, que més endavant necessitaran en els seus estudis. Aquesta activitat, que apuntala uns bons fonaments per al desenvolupament de competències científiques dels estudiants, és cada vegada més popular entre l’alumnat, que troba una manera divertida de canalitzar la seua creativitat i curiositat tecnològica en ella.

Pulsió és un espai d’experimentació i aprenentatge radicat a Gandia en el qual, per la seua visió holística i metodologia, desenvolupa interessos i la manera d’expandir horitzons i capacitats no solament en l’àmbit científic-tecnològic, sinó també en l’àmbit de competències personals i socials.

La nova cita amb Pulsión serà aquest mes de juliol en PulsiónCamp, un campament en el qual els participants desenvolupen un projecte personal en una àrea del seu interés, una oportunitat d’explorar i descobrir vocacions, de comprometre’s amb si mateixos per a crear, expressar, compartir i d’aquesta manera ampliar les seues fronteres, créixer i gaudir dels seus assoliments.

Cada setmana, de 9 a 13,30, els participants treballen en els seus projectes personals. Són acompanyats, no dirigits, per persones apassionades pel que fan. Al llarg del dia s’intercala un taller o activitat d’una altra disciplina, per a dinamitzar, desconnectar, inspirar, i reconnectar.
En aquesta quarta edició s’abordaran projectes de robòtica, programació d’aplicacions i videojocs, dissenys i impressió 3D, projectes maker, bricolatge, reciclatge, automatismes, electricitat, magnetisme i gadgets domòtics entre altres.

Et Pot Interessar