14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Primer dia de treball d’Anabel Ferrer com Alcaldessa de Guardamar de La Safor

Aquest dimecres tot havia canviat a l’alcaldia de Guardamar de la Safor, al darrer dia un ple extraordinari elegia a la nova alcaldessa. Anabel Ferrer havia agafat la responsabilitat de ser-ho. Per tant el seu rol a l’ajuntament era molt distint des d’aquest moment.

Aprofitarem deu minuts per a parlar de sensacions, objectius, canvis personals i sobretot de la posada al dia de la seua nova responsabilitat.

Com vas arribar a la política?

La veritat és que no tinc un sentiment polític des d’una manera professional, soc més una persona participativa, activista social, segurament pel meu treball de docència, que m’ha acostat a tota mena de problemes diaris. Aquest entorn m’ha suposat una voluntat de col·laborar, i d’implicació en qualsevol activitat que es produïa al poble. La participació en les activitats em va donar visibilitat i vas rebre la proposta l’any 2015 de ser inclosa en la llista electoral de Gent de Guardamar de la mà de Pepe Garcia Moncho.

La responsabilitat de ser alcaldessa et canvia el model de conciliació familiar?

Crec que no canviarà res, ja que venia de conciliar la meua vida laboral dedicada a la docència, amb el treball de regidora i la meua família. És clar que en un poble tan accessible a la ciutadania, a on pràcticament tots és coneixem pels nostres noms, la responsabilitat amb ells no finalitza a l’eixir de l’ajuntament, a la cafeteria, al carrer, en qualsevol lloc atens les preocupacions, necessitats o propostes que et volen fer. Sé que això està implícit a la meua tasca.

Quanta responsabilitat té Rosana Segui, la nova Directora autonòmica de Comerç, amb la decisió d’acceptar el repte de ser alcaldessa?

Moltíssima, ella ha sigut i és la principal persona que ha influït de manera directa per arribar a ser alcaldessa. En més de tres anys que he estat al seu costat m’ha fet sentir la importància de treballar pel poble i estar orgullosa de fer-ho, la satisfacció de treballar per tindre un poble que estiga sempre a l’avantguarda en serveis i dotacions, cada vegada mes sostenible, més responsable i en majors mitjans per aconseguir la igualtat, que lluita per eliminar la violència de gènere i sobretot que sempre està en disposició d’ajudar als més necessitats. En aquestes credencials em base per afirmar que Rosana té molta “culpa” en el fet que jo acceptara aquest repte. I amainat pel col·lectiu de Gent de Guardamar que m’ha donat el suport i que formen un gran equip de treball.

I en el dia a dia?

El primer és la posada al dia de tota l’activitat municipal, ja que jo tenia una sèrie de delegacions, i coneixia també la situació general, i ara pertoca començar a conéixer mes concretament altres aspectes més especificament.

És clar que ja teníem un programa de govern, i en alguns casos Plans Estratègics que venim desenvolupant i que hem de continuar fent.

Concretament en el Pla Estratègic del poble que es va presentar a 2017 teníem dos fets que ja estan posats en marxa com és el Poliesportiu de l’Ullal i el Parc tematitzat dels Ullals, que ha recuperat els ullals, d’alta vàlua mediambiental, on s’han posat en valor al crear un espai per a gaudir d’ells. 

També s’estan finalitzant diverses actuacions complementàries, totes elles encaminades a l’eliminació de les barreres arquitectòniques per facilitar la mobilitat i accessibilitat a tot el poble.

escalaCom són l’adjudicació de l’obra de reparació d’escala i formació de rampa en la confluència del carrer Doctor Mut i Josep Lluís Blasco per un import de 76.314,70 € i que en el seu moment va ser adjudicada per 59.290 €. Aquesta actuació està inclosa en el programa SOM de la Diputació de València.

L’ampliació, subministrament de tanques, gespa artificial i mobiliari pel Pavelló de l’Ullal per import 60.265,18 €.

 

lullal L’altra actuació és un IFS del 2018/2019, que és la reurbanització i adequació dels carrers Ullals i Bonaire per import de 67.091 € i que va ser adjudicat per 47.432 €, aquesta actuació ha ampliat voreres i rampes per accessibilitat i ha dotat d’arbres que són fonamentals per lluitar, amb les seues ombres, contra les altes temperatures de l’estiu, i finalitzant la nova tanca de fusta com la utilitzada al Parc dels Ullals.

En els sobrants dels pressupostos i les adjudicacions, es millorarà la il·luminació del Parc de les Moreres a la platja i es faran actuacions per tal d’augmentar les instal·lacions esportives també a la platja.

I la il·lusió per tal de començar rapidament en la formació i construcció del Bulevard que uneix el poble a la platja per tal de facilitar als vianants i ciclistes anar del poble a la platja i vertebrem la unió de les dues poblacions.

Anabel Ferrer té per davant projectes i il·lusions per desenvolupar amb el seu equip de Govern, des de diarierpis.com li desitgem tota mena d’èxits, que també seran èxits d’un xicotet i a la vegada gran poble, tranquil, en vistes a la mar, Guardamar de la Safor.

Articles relacionats