18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Prieto: “Que servisca el passat per a explicar el futur i que servisca la memòria per a honrar el millor futur per a la societat”

 

 

• Els Socialistes de Gandia reten en l’acte del Primer de Maig un sentit homenatge a les víctimes del franquisme, les restes de les quals s’han trobat recentment en les fosses del cementeri 

 El PSPV-PSOE de Gandia ha commemorat aquest matí en el cementeri municipal el Primer de Maig portant a terme el tradicional acte reivindicatiu que ve efectuant-se a la ciutat des de la Transició, a finals dels anys setanta del segle passat, amb l’objectiu de recordar totes aquelles persones que van lluitar per la llibertat i per la democràcia.

Enguany, a més de rendir tribut com és costum davant el monòlit que recorda a tots els morts de la Safor en defensa de llibertat, també s’han visitat les fosses del cementeri on a finals del passat mes de març es van trobar les primeres restes de víctimes del franquisme. Així, els socialistes han dut a terme un emotiu homenatge a unes persones que van morir, moltes d’elles, afusellades.

En aquest sentit, el secretari general dels Socialistes de Gandia, José Manuel Prieto, ha llançat un missatge “perquè servisca el passat per a explicar el futur i perquè servisca la memòria per a honrar el millor futur per a la societat”, destacant que “si volem escriure el futur, hem de tindre en compte que no hi ha futur sense memòria. I, açò, és important no oblidar-ho mai”.

Prieto també ha indicat que “hem de recordar les condicions de repressió, exili i oblit que van patir molts companys abans que nosaltres. Però, també, tota la lluita des de les institucions per assolir la democràcia i, després, per consolidar-la en moments molt més complicats que ara”.

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia ha afirmat que “convé recordar a aquells que, abans que nosaltres, instauraren aquest bon costum del Primer de Maig per honorar les persones que malauradament es van deixar alguna cosa més que la pell, també la vida, en la defensa del que creien”.

Per la seua banda, la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, Liduvina Gil, ha remarcat que “aquest és un Primer de Maig per reivindicar els drets dels treballadors. Però, sobretot, ara que estem a prop del 28 de maig, també per incidir que ens juguem moltíssim en aquestes eleccions. No tan sols tindre representants en els ajuntaments i les Corts Valencianes. Ens juguem també un model de societat per a seguir avançant i no tornar enrere”.

La regidora socialista també ha volgut recalcar que “els socialistes tenim una persona de forts arrels ideològics que ens lidera, com José Manuel Prieto. Però, sobretot, és una persona de consens i que busca sempre la convivència per a millorar la vida de les persones a Gandia, pensen com pensen. I, també per la memòria d’aquestes persones que tant van lluitar abans que nosaltres, hem de traure un bon resultat en les eleccions del 28M per seguir fent possible aquestes polítiques progressistes”.

Per últim, el secretari d’Idees i Programes, Estratègia i Memòria Històrica de Joves Socialistes de Gandia, Héctor Giner, ha posat de manifest que “els socialistes ens preocupem per millorar la qualitat de vida de totes les persones. Per això, hem de seguir lluitant per millorar els drets de les persones i per aconseguir un suport majoritari per a José Manuel Prieto el pròxim 28 de maig, perquè no treballem per un sector de la societat en concret, sinó pel conjunt de totes les persones de Gandia”.

Articles relacionats