PRESÓ PER FER EL CAVALLET AMB LA MOTO AMB EL RESULTAT D’UNA MENOR MORTA

Així consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el tribunal desestima els recursos interposats pels dos conductors contra la sentència dictada per un Jutjat Penal, que els condemnava a estes penes de presó per un delicte de conducció temerària en concurs amb un altre d’homicidi imprudent i per un delicte de lesions per imprudència greu, amb la circumstància atenuant de dilacions indegudes.

En direcció contrària anava, al seu torn, una minibiker conduïda per l’altre condemnat, a poca velocitat. Els dos vehicles van realitzar moviments d’aixecament de roda ‘cavallet’ i es va produir un xoc frontal entre tots dos. Va caure a terra el conductor de la moto i la menor, qui va impactar amb la cap a terra i va morir.

Per estos fets el jutge va condemnar els motoristes i contra esta resolució van interposar un recurs. El condemnat que portava a la menor va al·legar error de fet en l’apreciació de la prova, infracció del principi in dubio pro reu i incompliment del principi de presumpció d’innocència, i infracció de precepte constitucional a falta de motivació de la resolució recorreguda.

L’Audiència desestima tots els extrems. El tribunal recorda que el conductor ha reconegut que conduïa el vehicle i també la col·lisió amb la minimoto, i afegix que «no deixa de ser paradoxal» que, negant qualsevol maniobra negligent, afirmara en el juí que solia dedicar-se a intervindre en este tipus d»exhibicions’ i això malgrat estar mancat de permís per a conduir motocicletes.

En la resolució inicial, el jutge ja va determinar que no quedava provada la responsabilitat de l’Ajuntament de Xest ja que les proves documentals demostraven que el consistori «va posar els mitjans per a evitar la comissió dels fets, sense que se li puga atribuir la responsabilitat per dèficit de previsió amb incidència causal».

Huit detinguts a Gandia per venda de substàncies estupefaents