El PP vol crear un registre de turistes incívics per a denegar-los allotjament

El portaveu de Turisme del Grup Popular en les Corts Valencianes, Fernando Pastor (a la imatge), ha proposat aquest dijous crear un registre de turistes amb comportaments incívicos perquè els propietaris d’apartaments turístics puguen denegar-los el lloguer, així com desnonaments exprés per a aquells que generen problemes d’ordre públic.
Pastor, en roda de premsa, ha explicat que aquestes són algunes de les mesures que planteja el PP per a resoldre el problema dels apartaments turístics ja que la nova llei del sector que està tramitant el Govern valencià “fa aigua” i “no dóna solucions reals”.
Per açò, ha explicat que el PP aportarà idees per a enriquir l’avantprojecte de Llei de Turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana durant la seua tramitació en les Corts, ja que l’actual text que ha plantejat el secretari general de Turisme, Francesc Colomer, té “moltes mancances” i només servirà perquè es “faça la foto” al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig.
Entre elles, demanen la creació d’un registre dels turistes que hagen generat problemes durant la seua estada a la Comunitat Valenciana al que tinguen accés els propietaris dels establiments turístics, en qualsevol modalitat, perquè puguen denegar-los el lloguer igual que existeix un dret d’admissió en locals. Pastor ha aclarit que aquest registre s’elaboraria amb respecte al dret a la protecció de dades i altres lleis.
De la mateixa manera, reclama un desnonament exprés per als turistes que causen problemes en els apartaments ja que en l’actualitat el seu desallotjament es regeix per la Llei d’arrendaments urbans, que tarda mesos. Pastor ha recalcat que cal donar “una solució ràpida” als veïns que pateixen aquests “comportaments indesitjables”.
D’aquesta manera, si la policia comprova que la denúncia és certa “s’hauria de poder tirar a la persona problemàtica en dues hores”. Així, ha subratllat que aquestes mesures tindrien “un efecte dissuasori” i aquests turistes “s’ho pensaran dues vegades” abans de causar problemes.
Finalment, demana que es creuen dades entre Administracions -Hisenda, registre de la propietat, el cadastre- i empreses privades que prestar serveis de llum i aigua per a poder detectar en quins apartaments hi ha activitat i que afloren així els il·legals.
No obstant açò, ha criticat que Colomer, lluny de donar solució a aquests problemes que estan portant en altres ciutats a una turismofòbia, està “sumit en una sèrie d’errors d’anàlisis”. Entre ells, insinuar que l’auge d’internet és la causa del problema quan és un instruments que permet als turistes reservar sense intermediaris. “És una oportunitat no un problema”, ha recalcat.
A més, en aquesta “cadena errors” de Colomer figura “acusar directament” als turistes que s’allotgen en apartaments els propietaris dels quals no paguen a Hisenda com els causants dels problemes d’ordre públic. “Açò és un perill a més de fals”, ha apuntat.
Sobre aquest tema, ha apuntat que tot propietari que llogue un apartament ha de pagar tributs, però que en difondre aquesta vinculació entre problemes d’ordre públic amb apartaments no reglats “acaba danyant la imatge” de tots aquests lloguers en general i ha recordat que a la Comunitat Valenciana el 50 per cent de l’oferta de places són d’aquest tipus d’allotjaments.
Així, ha apuntat que els problemes d’ordre públic poden causar-los turistes que s’allotgen en qualsevol modalitat, hotels, hostals, apartaments legals, cámping i també apartaments no reglats. “És injust apuntar amb el dit a una sola modalitat, a més de perillós perquè pot generar sentiment de turismofòbia en general perquè la població no diferencia on dormen”, ha advertit.
Per açò, ha demanat a Colomer “prudència” quan parla del turisme ja que es tracta d’un sector fonamental per a la Comunitat valenciana que representa el 14% del PIB i crea 250.0000 llocs de treball.

Et Pot Interessar