PP i PSPV convoquen dos plens extraordinaris consecutius a Gandia amb un cost de més de sis mil euros

El PP de Gandia ha fet servir les seues potestats per a convocar un ple extraordinari dilluns per tal de sol·licitar informació relativa a unes factures abonades en 2016 amb objeccions de legalitat. I el truc ha tingut retruc: el PSPV ha convocat altre ple extraordinari a continuació per a fer pública comptabilitat de l’època del PP al govern local. Tot plegat costarà uns sis mil euros addicionals als contribuents. El regidor de Ciutadans, Ciro Palmer, ha criticat al PP i ha proposat al conjunt dels regidors destinar la remunerció per l’assitència a eixos dos ples a accions benèfiques. 

El regidor d’Administració, Transparència i Govern Obert, José Manuel Prieto, del PSPV, ha dit que “dilluns el PP protagonitzarà l’obra de teatre més cara de la història de l’Ajuntament de Gandia. Un paperot on s’escenificarà que reclamen una informació que en realitat ja tenen. Cal tindre un concepte molt laxe de la mentida, no tindre escrúpols, per convocar un Plenari Extraordinari que ens costarà a la ciutadania 6.000 € i per demanar una documentació que ja coneixen”. Prieto s’ha referit d’aquesta manera a la convocatòria del plenari extraordinari, previst per al pròxim dilluns a les 9 del matí, forçat pel Partit Popular, que compta amb 1/3 dels regidors i regidores del Ple, precepte legal per a fer-ho. Els populars reclamen tindre accés a les ‘objeccions de legalitat’ de la Intervenció Municipal als Comptes Generals dels successius exercicis, una documentació, que l’executiu assegura que han rebut en reiterades en ocasions durant la present la legislatura, com ha demostrat el co-portaveu del Govern davant els mitjans de comunicació, als qui ha mostrat els escrits que ho acrediten.

“Per exemple, en juliol de 2017, la regidora del PP, Cristina Moreno, va rebre una còpia dels informes emesos per la Intevenció General Municipal. Tot i això, el seu company, Guillermo Barber, va tornar a sol·licitar-los i se li va citar per a fer-ho entre el 12 i 18 de desembre. Finalment, no s’hi va personar. El 10 de juliol de 2018, un informe de l’Interventor així ho corrobora. En tots els exercicis el PP ha demanat fins a dues vegades accés a la mateixa informació. I en totes les ocasions han tingut una diligència amb la documentació sol·licitada o ningú hi acudit a consultar-la”, assegura Prieto, qui ha recordat que, a més a més, abans de cada sessió plenària els grups  municipals reben un CD on s’inclou aquesta documentació. 

 En acabar el Ple Extraordinari de les 9 h, sol·licitat pel PP, hi haurà un altre, a les 9.45 h, convocat pel Govern Local on s’hi informarà dels comptes generals que el PP es va negar a presentar i va amagar la darrera legislatura. “Dilluns constatarem dues formes de fer les coses: Tornarem a mostrar una documentació que ja coneixen, però que, en canvi, van negar sistemàticament a l’oposició la legislatura passada. El nou govern la va traure dels calaixos i la va fer pública, com hem fet amb els nostres comptes generals a les comissions preceptives i als plenaris. Molta hipocresia i molt poca gana de treballar per part del PP, que fa un paperot per cobrar 6.000 €”.

Cal recordar, que les assistències plenàries són remunerades per als regidors i regidores que no reben cap tipus d’exclusivitat de l’Ajuntament de Gandia. En aquest cas s’hi trobarien 10 dels 12 regidors del Grup Municipal del PP i una regidora del Grup Socialista.

Ciutadans donarà la seua retribució

El representant del Grup Municipal Ciutadans en l’Ajuntament de Gandia, Ciro Palmer, ha criticat l’actitud dels regidors del Partit Popular amb els diners de tots els gandians. Palmer ha explicat que a iniciativa dels populars s’ha convocat un ple extraordinari, per a dilluns que ve, per a requerir una documentació que ja tenen en el seu poder sobre factures amb objecció de legalitat referides a 2016. Immediatament després el govern actual ha sol·licitat un segon ple extraordinari, a continuació, per a estudiar les factures amb objecció de legalitat dels anys en què governaven els populars.
El portaveu de Ciutadans ha qualificat aquesta iniciativa dels regidors del Partit Popular d’ “intolerable, atés que la convocatòria per a un tema que no requereix cap urgència li costarà als ciutadans uns 6.000€ i en amb prou faenes 10 dies es va a celebrar el ple ordinari, corresponent al mes de juliol, on poden sol·licitar la documentació sense cost addicional per a les arques municipals”.
Per a Ciro Palmer, “evidentment darrere de la proposta s’amaga que els regidors populars volen cobrar l’extra d’estiu perquè aquests dos plens els reporta 400€, per poc més d’una hora d’assistència als mateixos”.
Davant la situació de la convocatòria, «intencionadament provocada», el responsable portaveu municipal s’ha referit amb contundència a “que els regidors del Partit Popular volen sanejar les seues butxaques a costa dels ciutadans”.
Ciutadans ha llançat una proposta a totes les formacions polítiques de l’Ajuntament: “que els 6.000€ de més que els va a costar als contribuents aquests dos plens extraordinaris siguen donats pels regidors per a ajuda social al Preventorio Infantil Ntra. Sra. de l’Empar”. Palmer ha assenyalat que els 50 xiquets, de 3 a 12 anys, que estan allí atesos “ho agrairan enormement”.
Palmer considera que aquest gest “esborraria qualsevol dubte o sospita de voler aprofitar-se de la remuneració econòmica per assistència a aquests dos plens extraordinaris i evidenciaria davant la ciutadania si ho volen donar o no”.

Et Pot Interessar