18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El PP denuncia paràlisi en l’execució dels projectes del Pla Confiança a Gandia

El Grup Municipal Popular ha demanat explicacions sobre la situació en la qual es troben els projectes finançats amb càrrec al Pla Confiança (Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana). Víctor Soler, portaveu del Grup Municipal Popular, ha recordat que el Partit Popular va rellançar aquest pla, canviant un Tramvia “a ninguna part”, per una quinzena de projectes educatius i socials com dos col·legis públics, un centre social, i un Centre d’Alzheimer, entre altres, que ara, afirma, estan parats. El coordinador d’Urbanisme de l’Ajuntament ho nega i assegura que al mes d’abril es va rebre l’autorització de la Generalitat per a les modificacions que va proposar el govern local en els projectes.
Ja en l’actual legislatura, l’actual govern va desestimar dos projectes, la integració i remodelació del Parc Sant Pere i el canvi d’ubicació (i reducció de pressupost) del Casal Jove del Grau, i van aprovar quatre projectes nous, l’Escola de Música i Centre Cívic de Beniopa, els Itineraris per als vianants a Gandia i l’Hospital, la nova ubicació del Casal Jove del Grau i els Equipaments Municipals del Centre Social de Santa Anna.
Soler ha relatat que l’última notícia que es va tenir del Pla Confiança va ser “el 8 de setembre de 2016, fa ja quasi un any”, precisament quan la Generalitat Valenciana va autoritzar aquests canvis, “i no a l’abril d’enguany”, en resposta a allò que assegura Vicent Mascarell.

Els populars en observar que tres dels nous projectes, segueixen sense licitar-se, adjudicar-se i començar les obres, es pregunten “què passa amb el projecte per a Beniopa, què passa amb les millores d’accessibilitat per a l’Hospital, i amb el Casal Jove del Grau”.
D’igual manera, recorden que hi ha dos projectes de l’anterior legislatura, sobre els quals el Partit Popular ja va denunciar la seua paralització. Es tracta dels projectes del Pla Confiança de reforma del CEIP Cervantes i la construcció de l’Auditori de la Plaça Baladre, que segueixen parades, sense que ningú done explicacions.
Soler qüestiona la capacitat del Govern de Gandia: “No sabem si és desídia, desinterès o despreocupació”. I ha afegit que “mentre, Gandia està perdent un milió d’euros d’inversió pública, que no li costaria res a l’Ajuntament de Gandia, atès que aquests projectes es financen íntegrament per la Generalitat Valenciana”.
Els populars afigen valor a aquesta inversió, “tenint en compte la situació d’inestabilitat pressupostària de l’Ajuntament de Gandia, on cada inversió d’altres Administracions Públiques hauria de ser espremuda com una oportunitat per a generar ocupació”.
Finalment, els populars afirmen que estaran vigilants per a que el govern local no estiga retardant de forma premeditada els projectes per a inaugurar-los en vespra d’eleccions. 

La versió del govern local

El coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha informat per la seua part de l’estat en què es troben els projectes del Pla Confiança.
Mascarell ha declarat que durant el mes d’abril es va rebre l’autorització de la Generalitat Valenciana per a les modificacions proposades per al Pla Confiança. “Les conselleries afectades van resoldre en el mes d’abril i ara estem treballant i finalitzant els projectes perquè els accessos a l’hospital, el Centre de Santa Anna i el Centre Cívic i Musical a Beniopa siguen una realitat. Pel que fa al Casal Jove del Grau estem a l’espera de l’aprovació final i esperem una resposta imminent“.
El coordinador general d’Urbanisme recorda que el termini de finalització que marca la Generalitat és final del 2018 tal com es va anunciar en el seu dia.

Articles relacionats