19.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

El PP atribueix la indemnització a ADIF per la plaça de les vies a l’etapa d’Orengo

El Grup Municipal Popular ha criticat al PSPV pel que considera un intent d’eludir les responsabilitats per la sentència judicial que obliga a pagar 500.000 euros per l’exropiació de la plaça de les Vies (carrer Ermita), al Grau. 
Segons el PP, en el darrer mandat del govern socialista de José Manuel Orengo es va fixar el preu just de l’expropiació en 80.000 €, i “es va cometre la irresponsabilitat de començar la urbanització de la zona, sense els corresponents permisos, una cosa que va frenar en sec la Policia Portuària”.
El preu de l’expropiació va motivar que ADIF emprenguera accions legals, aconseguint una primera sentència favorble en 2012 que obligava a l’Ajuntament de Gandia a elevar notablement aquesta quantia fins als 500.000 €.
El govern del PP (2011-15) va haver de fer front en eixe moment d’una banda el pagament del preu just de l’expropiació que va realitzar José Manuel Orengo, i d’altra banda, a la urbanització de la Plaça dels Vies, “però en aquesta ocasió amb tots els permisos, autoritzacions i informes tècnics corresponents”, afirma el PP. “El PP va aconseguir superar tot els tràmits administratius i urbanitzar la zona. I a punt va estar, d’aconseguir un acord amb el qual permutar el cost de l’expropiació acordada per José Manuel Orengo, per terrenys que l’Ajuntament de Gandia no precisava”, afigen.
El portaveu del PP, Víctor Soler, critica que “es deixaraescapar un acord de permuta de terrenys amb el qual sufragar eixa sentència del PSOE”. 

Articles relacionats