El PP assegura que els pressupostos de la Generalitat discriminen a Gandia i la Safor

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha presentat 46 esmenes als Pressupostos de la Generalitat de 2018, 26 d’elles referides a la ciutat de Gandia, segons han informat en roda de premsa Víctor Soler, diputat autonòmic i responsable de la comarca de la Safor-Valldigna; Verónica Marcos, diputada autonòmica i portaveu de Governació; i Vicent Betoret, diputat autonòmic i portaveu adjunt. En aquesta compareixença, els populars han presentat una bateria d’esmenes als Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018.

Els comptes, segons el PP, marginen a Gandia i la comarca de la Safor-Valldigna. És per açò que Víctor Soler ha efectuat fins a 46 esmenes, de les quals 26 corresponen a Gandia: “Necessitem reformar i ampliar els col·legis i instituts públics de Gandia, fer ja l’Hospital de Crònics, obrir 24 hores el Centre de Salut del Grau i construir el Centre de Salut del Raval. No podem oblidar les línies de suport al comerç, pesca i agricultura, o rehabilitacions importants com la del Castell de Bayrén o Torre dels Pares”.

Soler ha destacat el “greuge” que pateix Gandia, “una de les més castigades pels pitjors pressupostos de la història: A Gandia només es van a invertir 13 € per habitant, mentre que a Morella, localitat natal de Ximo Puig, s’invertiran 200 € per habitant. Gandia està molt lluny de la mitjana valenciana que són 103 € per habitant”.

Per la seua banda, Verónica Marcos ha posat l’accent en la resta d’esmenes que beneficiarien a la comarca de la Safor-Valldigna: “En la comarca es requereix d’actuacions urgents com la Depuradora de Tavernes, el Centre de Salut d’Oliva i diferents col·legis públics d’Oliva, Guardamar i la Font. Oliva també necessita un Auditori o acabar la Reguarda de la Policia Local, entre altres actuacions”.

Finalment, Vicent Betoret ha destacat que el Consell de la Generalitat Valenciana és “una Buckler 0,0…inverteixen 0 euros en noves carreteres per a la Província de València, mentre cada dia destinen més diners a la creació d’agències de col·locació. Són vertaders quiosquets on endollar a amics, familiars i simpatitzants”.

Els populars han acabat la seua intervenció sol·licitant a la resta de forces polítiques el seu suport a unes esmenes necessàries per als comptes valencians de 2018.

El PSPV recorda CIEGSA

El coporataveu del govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha contestat a les crítiques del PP i ha afirmat que “una vegada més el Partit Popular torna a demostrar que no s’assabenta i ni escolta les mesures que s’estan posant en marxa des del Consell i l’Ajuntament de Gandia per solucionar els problemes diaris de la ciutadania”. “Parlen de reformar i ampliar les escoles i instituts de la ciutat. En aquest punt cal recordar-los els pufos com CIEGSA o que va ser el mateix PP de Gandia el que va canviar els usos del solar annex a l’institut Ausiàs March, un aspecte que ja hem solucionat en menys d’una legislatura. Sobre la resta de centres, ja hem anunciat que ens acollirem al programa Edificant de la Generalitat Valenciana però això sembla que al PP no li ha arribat“.

Pel que fa a l’antic hospital o al Centre de Salut del Grau, Prieto ha recordat als populars que ja hi ha una partida de 1.000.000 d’euros per a l’enderrocament de l’espai sanitari al barri de Roís de Corella i  del Centre de salut del Grau, “ja hem explicat que seguim treballant amb la Conselleria per aconseguir aquesta reivindicació històrica“.
Sobre la inversió en espais com el Castell de Bayren o la Torre dels Pares, “en tots dos casos el regidor hauria de recordar que poc o res van fer tot i el famós “Tres en ratlla“, afirma el regidor.
En resum, parafrasejant les declaracions de Betoret sobre Buckler 0,0, podríem dir que ara sí, els zeros arriben a la nostra ciutat en forma d’inversions reals i no com a suposats casos de corrupció. Li tornem a demanar al PP que aporte en positiu i deixe que els actuals governs de la Generalitat i Gandia solucionen tot el que ells van ser incapaços de fer“, finalitza Jose Manuel Prieto.

Et Pot Interessar