El PP alerta de que la zona blava reduirà la xifra d’usuaris del tren a Gandia

El Grup Municipal Popular ha expressat la seua preocupació per la implantació de la zona blava en la pràctica totalitat de la ciutat de Gandia, una decisió adoptada, després de “balafiar més de 38 milions d’euros per a rescatar els aparcaments subterranis adjudicats en el seu moment a empreses amigues”, ha declarat el regidor del PP Guillermo Barber, qui ha lamentat que “no es prou que els veïns i visitants hagen de pagar per aparcar en els aparcaments públics, sino que ara aparcar en superfície també serà de pagament, una mesura que ja s’ha implantat als voltants de l’estació de tren”.

Barber ha alertat de forma especial dels efectes de la zona blava pels voltants de l’estació, en la mesura que pot fer disminuir el número d’usuaris del tren que trien Gandia com a origen o destinació, i opten per altres municipis amb aparcament gratuït. Això, segons Barber, tindrà elss seus efectes en els comerços dels voltants. 

Guillermo Barber s’ha mostrat “preocupat”, ja que, ha dit, “els xicotets comerciants i xicotets hostalers, ja tenen suficient competència amb les grans superfícies comercials que han promocionat tradicionalment PSOE i Compromís, per a ara cobrar per aparcar als seus potencials clients”.
Els populars han exigit al govern de Diana Morant que repense i reformule aquesta mesura que va comptar amb el vot en contra del Partit Popular en la Comissió d’Administració de l’1 de desembre de 2016 i el vot favorable de PSOE, Més Gandia i Ciutadans.

La resposta del Govern local

El coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto ha respost a les crítiques i ha explicat que l’actual govern va haver de rescatar els pàrquings a causa de sengles sentències judicials fruit de les males gestions de l’anterior govern. “En un dels casos, el PP va resoldre la concessió però com tot el que van fer, no ho van pagar. Ha estat aquest govern el que s’ha vist obligat a això i ha demostrat que amb una gestió blica, els resultats han estat millors per al comerç del Centre Històric. Hem abaixat els abonaments, els pàrquings estan plens i la ciutadania disposa de 1.200 places d’estacionament a la seua disposició a uns preus molt baixos“.

Pel que fa a la zona blava, el coportaveu ha recordat que “el Partit Popular, un dia abans de deixar l’ajuntament, el dia 12 de juny de 2015, va adjudicar la zona blava amb més de 1.000 places. Una adjudicació que va quedar invalidada per una sentència judicial i que nosaltres hem reduït a 600 places actuals només en aquelles zones que necessiten veritable rotació, entre elles la de l’estació de Renfe“. Prieto ha avançat que “en la pròxima Junta de Districte anunciarem noves zones d’aparcament per a Corea que seran gratuïtes i compatibles amb la zona d’estacionament regulat“.

Et Pot Interessar