20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

El PP afirma que el 97’38% dels militants ha participat en les primàries

 

El Comité Organitzador del XIV Congrés del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (COC) ha informat que, una vegada revisades les actes d’escrutini de les eleccions celebrades el dilluns, s’ha ratificat la proclamació com a candidata única d’Isabel Bonig, actual presidenta de la formació a nivell regional.

Sobre un cens total de 7.006 afiliats, van participar en la votació 6.824, la qual cosa suposa una participació del 97,4%. Bonig, actual presidenta del PPCV, va rebre 6.645 suports, la qual cosa suposa el 97,38%.

Per províncies, a València van votar 3.236 persones, de les quals 3.157 van donar el seu suport a Bonig; a Alacant es van registrar 2.324 vots, dels quals l’actual presidenta va rebre 2.301, i a Castelló van votar 1.264 afiliats, amb 1.187 vots per a l’exalcaldessa de la Vall d’Uixò.

Este mateix dilluns l’altre precandidat a presidir el partit, José Luis Bayo, va anunciar la seua retirada de les primàries en considerar que el procés de primàries no ha reunit “les mínimes garanties” democràtiques necessàries perquè els dos aspirants –ell mateix i l’actual presidenta, Isabel Bonig– concorregueren en igualtat de condicions.

Bayo va presentar el dimarts dia 7 de març una demanda en el jutjat per vulneració de drets fonamentals, no solament cap a la seua persona, “sinó cap a tots els afiliats del PPCV”, i demanava com a mesures cautelars suspendre el procés de primàries i impugnar el Congrés del PPCV –previst per als dies 1 i 2 d’abril–. Estes mesures van ser rebutjades, encara que la demanda seguix el seu tràmit judicial.

Gandia

La ciutat de Gandia, per la seua part, hi van participar el 92% dels militants inscrits en les primàries, dels quals el 98% es va decantar per la candidatura d’Isabel Bonig, i la resta pel vot en blanc. No va haver-hi una altra candidatura en lliça, en retirar-se abans de l’inici de les votacions la de José Luis Bayo.

Per la Seu dels populars a Gandia, van fer aparició molts militants de base, però també alts càrrecs del Partit Popular de Gandia, com el president local i diputat autonòmic, Víctor Soler, el secretari general local, Vicent Gregori, el secretari general comarcal i diputat provincial, Guillermo Barber, el diputat nacional Óscar Gamazo o el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues (a la imatge), així com altres presidents i regidors d’altres localitats de la Safor-Valldigna. També ho van fer els més joves, com el president local de Noves Generacions, Salva Climent, o el president Comarcal de Noves Generacions, David Ronda.

Per al President del Partit Popular de Gandia, Víctor Soler, “ha estat una jornada històrica. Per primera vegada un afiliat podia votar directament al seu president. Els afiliats s’han bolcat en el procés i ha sigut tot un èxit”.

Soler ha volgut transmetre “tot el suport i afecte que els militants han dirigit a Isabel Bonig. Ha guanyat aquestes primàries amb absoluta contundència i estic convençut que serà la pròxima presidenta de la Generalitat Valenciana”.

Isabel Bonig, en haver superat el 50% dels sufragis vàlids emesos en més de dues províncies, ha quedat proclamada presidenta en primera volta. Ara només resta la celebració del 14 Congrés Regional del PPCV, a València, els dies 1 i 2 d’abril. En ell, es debatran les ponències estatutària, social i econòmica; així com la confecció de l’Executiva Regional.

Articles relacionats