Potries viu una jornada de cultura i tradicions

Potries celebra este diumenge 15 d’abril diverses activitats organitzades per la Comissió de Festes que han començat amb un esmorzar amb torrada d’embotit, i seguirà ambb un dinar d’arròs al forn, acompanyant de beguda, cacaus, salmorra i postres.

L’Associació de Jubilats, Jubilades i Pensionistes oferirà una passejada per la història local del poble, amb curiositats i anècdotes de les que van passant de generació en generació.

A més es comptarà amb la presentació del llibre «Els nostres costums i tradicions. Una aproximació etnogràfica», de Josep Avaria, veí de Potries, i amb ell s’ aprendrà la recepta d’arròs al forn.

A la vesprada, a les 17.30, es comptarà amb la presència de Jordi Raül Verdú i el seu últim llibre «Contalles de iaios i iaies». 
És un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) del meridional valencià. Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú endinsen el lector en tot un univers de personatges tant originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades —l’estil sintàctic i fraseològic de l’autor invita a fer-ho—, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla narrada a la «vora de la llar», «prop del foc» —o a la fresqueta d’una plàcida nit d’estiu—, i encetada amb l’encisador i màgic «Això era una volta», que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.

I es tancarà el dia amb la presentació del documental realitzat per l’Ajuntament de Benissa, «Les estisoradores», un reconeixement a les dones que han realitzat la tasca d’estisorar, una feina tan necessària en la recollida del raïm.

Et Pot Interessar