13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Potries valora la difusió turística que ha propiciat la jornada de museus

Les VI Jornades de Museus Locals, organitzades pel Museu d’Etnologia de la Diputació de València el passat dijous 30 de març a Potries, van permetre donar a conèixer als 120 professionals del món museístic i de la cultura, així com als més de 25 polítics de tot arreu del territori valencià, que hi assistiren els projectes i l’oferta patrimonial que des de fa anys està desenvolupant l’Ajuntament de Potries.

L’alcaldessa, Assumpta Domínguez, explica que “aquests esdeveniments ens permeten apropar a persones rellevants al nostre poble i que coneguen de primera mà els nostres projectes, perquè així aconseguim que aquestes es convertisquen en les millors “tour-operadores” i plataformes de difusió dels nostres productes culturals, els quals, en la pràctica, són magnífics productes turístics de qualitat i amb molt de valor afegit, que permetran poc a poc generar retorns en l’economia local. Sempre s’ha dit que el millor mitjà de difusió és el “boca-orella”, i si, a més a més, les persones que en parlen són de la talla professional dels que teníem dijous a Potries, ja és un impagable aparador”.

Una de les ponències de la jornada es va centrar en el model museològic i desenvolupament local de Potries, que sota el lema “Potries: Patrimoni Viu” ve desenvolupant l’Ajuntament de Potries des de l’any 2007 i que, després de grans esforços, comença a estar plenament desenvolupat i a generar efectes sobre el territori. De fet, aquest model, com van reconèixer a la mateixa jornada alguns dels ponents, reflexa plenament i s’ajusta a les noves tendències museològiques que s’estan desenvolupant a Europa. Domínguez mostrava una plena satisfacció perquè “hem constatat amb les ponències d’Elias Zamora i de Fabien Van Geert que, en el seu moment, “Potries: Patrimoni Viu” va encertar plenament el camí, i amb totes les dificultats, el nostre xicotet poble ha sigut capaç de dur endavant un model que se situa en línea amb els models més actuals de la museologia i del desenvolupament local. En definitiva, hem constat clarament que anem pel millor camí”.

Tant és així que el propi director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, manifestava al final de la ponència al voltant del projecte de Potries que “heu presentat una exposició clara de tot el que hem estat tractant durant la jornada de hui, mostrant exemples reals i en funcionament de moltes de les idees i plantejaments que han exposat els ponents”. La Jornada va concloure amb visites a la Cassoleria d’Àngel Domínguez, a la Ruta de l’Aigua i a l’entorn urbà del poble de Potries, on els assistents van poder veure en primera persona allò del que se’ls havia parlat en les ponències.

Per últim. i de forma paral·lela, l’alcaldessa va mantindre un encontre de caràcter més privat amb el Diputat de Cultura, Xavier Rius, per traslladar-li de primera mà algunes propostes que l’Ajuntament de Potries ja està treballant al voltant de la cultura i del patrimoni i que, poc a poc, aniran veient la llum.

Articles relacionats