17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Potries reclama la declaració del Porrat de Sant Blai com a Bé d’Interés Cultural

L’Ajuntament sol·licita a la Conselleria de Cultura que protegisca el Porrat de Sant Blai de Potries amb la figura de Bé Immaterial d’Interés Cultural

En la vespra del Porrat de Sant Blai, el cap de setmana gran del poble de Potries, l’alcalde Sergi Vidal ha convocat un Plenari extraordinari i urgent amb l’objectiu d’iniciar el tràmit perquè este esdeveniment cultural siga Bé Immaterial d’Interés Cultural.

Ara fa un any, Potries rebia la bona nova, per part de la Conselleria de Cultura, de la declaració del Porrat de Sant Blai com a Bé Immaterial de Rellevància Local. Un tràmit que va començar en 2019 i que acabava amb l’aprovació d’esta figura de protecció patrimonial de caràcter local.

Segons l’alcalde de Potries, Sergi Vidal, “el Porrat de Sant Blai se celebra a Potries des de finals del segle XVII, i representa de ple l’essència de la cultura festiva i les tradicions valencianes”. Per a Potries el Porrat constitueix un orgull identitari que ha arribat fins a l’any 2024 gràcies a la transmissió oral de milers de persones al llarg dels segles. Per això, “considerem que el Porrat de Sant Blai de Potries reuneix les condicions descrites en la Llei del Patrimoni Cultural Valencià per a ser reconegut com a Bé Immaterial d’Interés Cultural”, assegura l’alcalde.

El Plenari de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat la proposta perquè el Porrat siga declarat Bé d’Interés Cultural i ha demanat al Consell Valencià de Cultura que faça un informe favorable a esta declaració, com en ocasions anteriors ja ho va fer indicant algunes recomanacions prèvies que Potries ja ha superat. També s’ha demanat un informe sobre la proposta al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València.

Articles relacionats