El Musicfest conclou este dilluns amb un concert de la banda de Potries i la simfònica de Duitama (Colòmbia)

L’Associacio Sant Blai de Potries i ka banda simfònica de Duitama (Colòmbia) tanquen este dillins el Musicfest de Potries.

El conjunt instrumental Deco Ensemble (a la imatge durant l’actuació) ha estat un dels protagonistes de la jornada del Musicfest que Potries ha viscut este dissabte 19 de’agost. Format el 2013, ha estat descrit com un ensemble ‘excepcional’, ‘del més alt calibre’ i ‘amb veu ferma i pròpia’.

El Musicfest va començar divendres 17 d’agost la seua primera edició amb la intenció de convertir-se en un festival diferent i una trobada de caràcter intercultural on es combina la música amb l’essència mediterrània del poble de Potries, tant des del punt de vista patrimonial, com ambiental i etnològic. La vairada oferta d’actuacions musicals que es proposa aborda estils musicals ben diversos i amb orígens a tot arreu del món.

La iniciativa coincideix amb la declaració de Potries com Capital Cultural Valenciana, amb l’objectiu d’oferir al públic local i visitant unes propostes musicals de qualitat, distribuïdes com a xicotets “tasts” dins els espais més emblemàtics del poble, amb concerts a indrets com una Cassoleria, un antic molí d’arròs, un auditori natural, etc.

Este diumenge 19 d’agost hi ha actuat Liverpoll String Quartet, Llevant Ensemble i el duo Vives i Penalba.

Programa del dilluns 20 d’agost
CONCERT 8, 22.00 h: CONCERT BANDES DE MÚSICA (POTRIES I COLÒMBIA)
A la plaça de l’Ajuntament (l’entrada és lliure), hi actuaran l’Associació Artístico Musical Sant Blai de Potries i la “Banda Sinfónica Municipal de Duitama” de Colòmbia.
La banda de l’Associació Musical Sant Blai de Potries es constitueix formalment el desembre de 1989 i actualmente la dirigeix Adrian Ronda Sampayo. Les seues actuacions s’han repetit al llarg i ample de tota la Comunitat Valenciana. El 2006 viatjaren a Romania, el 2013 participaren en el XXXVII Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València, obtenint el Primer Premi en la Secció quarta i el 2014 enregistraren el seu primer CD anomenat “SONS DE LA TERRA” el qual recull creacions recents de pasdobles i música per a la festa de moros i cristians de prestigiosos compositors actuals.
La “Banda Sinfónica de Duitama” va ser premiada entre els millors 45 projectes socials de Colòmbia. Està integrada per 220 xiquets i joves d’escassos recursos i treballa per la construcció del teixit social. Aquest projecte dóna la possibilitat als xiquets que d’altra manera no podrien empunyar un instrument, és per això que els relacionats amb aquest projecte artístic-cultural coincideixen que la banda li canvia la vida als seus integrants i familiars d’aquests petits.
La Banda Sinfónica de Duitama ha obtingut distincions en diferents concursos de l’ordre nacional. Segons el seu director, actualment manegen un repertori d’unes 3 mil cançons que van des de la música sacra, passant pel vallenato fins a arribar als boleros i els pasdobles que interpreten a les places de bous.
XERRADES FORMATIVES-EXPERIENCIALS
Abans dels concerts dels grups de cambra, els seus components realitzaran una breu classe formativa-experiencial sobre els seus orígens, com va ser la seua formació, com s’han hagut d’obrir pas fins a arribar on han arribat, els seus projectes de futur, trucs i tècniques aplicades als seus instruments que han anat desenvolupant al llarg de tots aquests anys de bagatge com a músics professionals.
En definitiva, tenir la possibilitat de preguntar i experimentar “in situ” qualsevol qüestió sobre ells, tant en l’àmbit tècnic, humà, professional o personal que es puga plantejar en eixe moment. Des d’una persona que està començant com a algú més experimentat que vulga aprofundir en algun tipus de tècnica més avançada o complexa. Tot això en un ambient proper i amb una clara intenció didàctica a tots els nivells.

Et Pot Interessar