19.5 C
Gandia
Dilluns, 26 setembre, 2022

Potries fa de municipi pilot en un programa per a reduir les emissions contaminants

Reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de 2030: eixe és l’objectiu al què s’han compromés els municipis de la Safor mitjançant l’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. 

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, acompanyada pel president de la Mancomunitat de la Safor i alcalde de Xeresa, Tomás Ferrandis, ha presentat a 25 municipis de la comarca les claus d’aquesta iniciativa europea de la qual la Diputació de València, a través de la seua àrea de Medi Ambient, actua com a coordinadora territorial.

“El Pacte de les Alcaldies suposa el millor punt de partida per a lluitar contra aquest fenomen, perquè estableix una metodologia comuna que permet coordinar les diferents actuacions”, va indicar Brines, que va tindre “unes paraules especials d’agraïment per a l’ajuntament de Potries, que ens ha ofert tota la seua col•laboració actuant com a municipi de proves per començar el treball que ara estenem per tot el territori”.

La gerent va destacar que “la lluita contra el canvi climàtic és una prioritat per a la Diputació de València que es fa patent coordinant i ajudant a complir amb el pacte de les alcaldies; i a més, s’està aconseguint traslladar eixe convenciment als municipis de la província, com demostra que hàgem passat de 15 adhesions al pacte el 2015 a 222 enregistrades a hores d’ara”. Així mateix, va incidir que “en la importància d’ implicar a la ciutadania en aquest desafiament, perquè a la fi, les xicotetes accions de molta gent són les que aconseguiran que els resultats que s’esperen siguen una realitat”.

Durant la trobada, celebrada a la seu de la Mancomunitat a Gandia, es va informar que en el mes de juliol aquesta població acollirà també una de les dotze jornades anunciades per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, en les quals s’aprofundirà en aspectes com la mobilitat elèctrica, l’autoconsum, la transició i la pobresa energètica.

Articles relacionats