10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Potries demana una ajuda urgent per recuperar el Calvari de l’Ermita a la Generalitat

Potries aposta per la recuperació del seu patrimoni cultural, arquitectònic, ambiental i paisatgístic. Amb aquest compromís, l’Ajuntament de Potries sol·licita a la Presidència de la Generalitat una ajuda urgent per a la consolidació d’Urgència i Reintegració paisatgística del Calvari de l’Ermita del poble.

Potries calvari ermita 1

Davant la preocupació pel seu deteriorament, el Consistori Municipal ha presentat un projecte amb un pressupost de 228.675,62 €. L’actuació que es proposa serà de mínima intervenció, assegurant l’objectiu de consolidació i estabilització de les estructures en risc. Els principis fonamentals de l’obra es fonamenten en la conservació, la restauració i el manteniment, amb l’objectiu principal de fer atractiva i accessible la ruta verda al Calvari i a l’Ermita.

Els autors del projecte han estat Tirso Àvila  (arquitecte), Alberto Marco (arquitecte tècnic), Miquel Rosselló Mesquida (arqueòleg), Abel Soler (historiador) i Rafael Jordà (historiador).

El Calvari representa un dels monuments del catàleg patrimonial de Potries i és una referència del paisatge urbà i natural de la població. La seua recuperació suposa la culminació d’un procés de recuperació de l’entorn i el paisatge del poble.

Ara en festes, els veïns baixen en processó pel camí del Calvari les imatges de l’ermita, el Cristo de l’Agonia i la Divina Pastora. Amb aquesta tradicional “Festa de la Baixà” els cassolers i cassoleres comencen les seues Festes Majors que finalitzen amb la “Festa de la Pujà”, on les imatges tornen al seu lloc.

Articles relacionats