12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Potries crea una secció de la Biblioteca Municipal dins del Museu Cassoleria

L’Ajuntament de Potries ha commemorat el dia mundial de les biblioteques, que se celebra cada 24 d’octubre, amb la creació d’una nova secció de la biblioteca municipal dins del Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez.

Aquesta novetat incorpora exemplars sobre etnografia, antropologia i fascicles específics de ceràmica i terrisseria, que es podran trobar en el punt d’informació turística ubicada en la casa-taller de l’últim terrisser en actiu que hi hagué a Potries.

La Generalitat Valenciana li atorgà el reconeixement de museu a la Cassoleria en l’any 2018, any en què també va passar a formar part de la xarxa de museus d’etnologia de la Diputació de València. Des d’aleshores, el consistori sempre ha considerat aquest espai com un contingent cultural en constant transformació on s’hi han acollit exposicions d’art modern, concerts, certàmens literaris, col·loquis, entre altres.

L’alcalde de Potries, Sergi Vidal, explica que “seguim apostant pel foment lector alhora que augmenta l’oferta i el significat cultural del Museu”.

“És un museu amb molta vida, a més d’una peça clau en el projecte turístic amb el qual pretenen transmetre la història de Potries que va lligada amb la de la tradició terrissera, fins al punt que els seus veïns i les seues veïnes es coneixen com a cassolers i cassoleres, pel principal producte que produïen en les cassoleries del municipi”, apunta Vidal.

Així doncs, el Museu de Potries torna a erigir-se una vegada més com a polivalent cultural en el que s’espera la interacció dels que el visiten en el seu horari d’obertura al públic, de dimarts a dissabte, d’11 h a 15 h.

Articles relacionats