12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Potries adjudica obres per a la Casa de la Cultura projectades per a estalviar energia

L’Ajuntament ha adjudicat les obres per substituir les finestres i les instal·lacions tèrmiques de la Casa de Cultura amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica de l’edifici. A través de la Generalitat Valenciana i les ajudes per a l’Impuls en el Medi Ambient i Canvi Climàtic, el Consistori municipal ha rebut ja 15.000 €.

El cost d’aquest projecte s’ha pressupostat en prop de 58.000 € i l’Ajuntament de Potries ha demanat una altra ajuda per valor de 40.000 € que s’emmarca dins del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana, de suport per a la realització d’operacions d’acord amb l’estratègia de desenvolupament local participatiu dels grups d’acció local Leader 2014-2020.

El projecte realitzat per l’Ajuntament ha previst el canvi dels tancaments, que ara són de fusta de l’any 1940, mantenint la mateixa quantitat de finestres i substituint-les per altres més eficients d’alumini. La segona de les actuacions és la substitució dels equips de calefacció i refrigeració, que presenten unes avaries i una antiguitat on la seua reparació suposa un cost més elevat que la substitució. Els nous equipaments de climatització tenen una major eficiència energètica i augmenten la potència tèrmica en més d’un 37%.

Dues actuacions ben diferents però molt relacionades amb l’eficiència energètica i que suposarà un estalvi energètic d’aproximadament un 36% i, com a conseqüència, un considerable estalvi econòmic per al Consistori municipal.

Assumpta Domínguez, Alcaldessa de Potries, ha assenyalat que “seguim treballant per a reduir les emissions de CO₂ i la petjada del carboni, i augmentar l’estalvi econòmic dels edificis públics en la nostra estratègia per a fer un poble més sostenible i resilient davant els efectes del canvi climàtic”.

Articles relacionats