PODEMOS TRENCA NEGOCIACIONS AMB EL PSOE I DIU QUE EL PACTE AMB CIUTADANS PORTA A NOVES ELECCIONS

 

Després de confessar que han pres esta decisió amb «decepció», el número dos de Podem ha lamentat que amb l’acord que els líders de PSOE i Ciutadans, Pedro Sánchez i Albert Rivera, han signat este dimecres al matí, s’ha perdut una «oportunitat» per a formar un govern de canvi.

«Ens sembla que no és un acord ni progressista ni reformista. Va a fer les delícies de l’íbex-35 i els sectors privilegiats per les polítiques del PP els últims anys. Ataca i és lesiu per als drets de les majories socials que han patit la crisi», ha denunciat.

Sobre esta qüestió, el número dos de la formació morada ha tornat ha defensar que només existixen dos opcions possibles per a formar govern: la de la «gran coalició» que formarien PSOE, Ciutadans i el PP; i la del govern del canvi que s’estava estudiant a la taula de negociació a quatre bandes entre PSOE, Podem, Compromís i Izquierda Unida-Unitat Popular, que també s’ha trencat després d’aixecar-se els de Pablo Iglesias.

Tot i això, el número dos de Podem ha assegurat que no tiren la tovallola, ja que seguixen amb la «mà estesa» per a aconseguir pactar un govern «de canvi i de progrés» amb el PSOE després de la previsible «investidura fallida» de la setmana que ve, després de la qual s’obrirà «un nou temps».

Sobre l’escenari que hauria de donar-se perquè es reprenguen les negociacions, Errejón ha explicat que no posen condicions, i tampoc impedixen al PSOE parlar amb altres formacions, però no poden pretendre «pactar blanc» en una taula i «negre en una altra». «Ens podem tornar a seure en qualsevol moment, però ens sentem per a treballar, el document ha d’aixecar-se», ha reclamat.

En l’esmentat document han trobat qüestions «incompatibles» amb el canvi com l'»abaratiment de l’acomiadament», i absències com la pujada del salari mínim, la reforma de l’article 135 de la Constitució, o la de la reforma laboral i la llei mordassa, que tot i haver afirmat Sánchez que es portaran a terme, no figuren en el text. «Hem d’agrair la sinceritat del document. Hi ha voluntat d’acord, però amb Ciutadans i mirant al PP», ha postil·lat Errejón.

Sobre les possibilitats que s’obri després d’esta «investidura fallida» que augura la setmana que ve, Errejón ha preferit no fer hipòtesis perquè «dos mesos és molt temps». «Tal com estan les coses, és molt difícil descartar qualsevol escenari», ha assegurat, després de ser preguntat sobre si esperen un gir en l’estratègia del PSOE per a recuperar el seu suport.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga