PODEMOS PROPOSA QUE EL PRESIDENT DE RTVE SIGA ELEGIT PER MAJORIA DE DOS TERÇOS AL CONGRÉS

Així consta en el document que ha elaborat Podemos, ‘Bases polítiques per a un govern estable i amb garanties’, i que ha fet arribar als socialistes per a negociar un govern de coalició proporcional.

 

El document elaborat per Podemos proposa crear un Consell Social ampli i amb competències a través del qual la societat civil puga decidir els principis de gestió de la radiotelevisió pública i vigilar el seu compliment. Així, aposta per una gestió eficaç i transparent, per a «tallar de socarrel amb l’opacitat i els alarmants casos de corrupció, s’adoptarà un estricte codi de transparència i incompatibilitats». «Tota la comptabilitat serà íntegrament publicada en una web específica accessible al contribuent», agrega.

La formació de Pablo Iglesias advoca així mateix per gestionar l’espectre radioelèctric amb «un procés transparent, inclusiu i objectiu a l’altura dels estàndards europeus» per a l’adjudicació de concessions amb criteri pluralista, de manera que garantisca un repartiment equilibrat del radioespectre «com bé comú limitat i evite fenòmens de concentració mediàtica».

Finalment, Podemos advoca per complir l’actual Llei General de la Comunicació Audiovisual pel que fa al reconeixement del tercer sector de la comunicació (mitjans comunitaris sense ànim de lucre), el «paper dinamitzador del qual i democratitzador ha de fomentar-se i protegir-se com fan la majoria dels països a Europa, seguint les recomanacions marcades per la UNESCO».

Et Pot Interessar