PODEMOS ALABA LA POSTURA DE PEDRO SÁNCHEZ PERÒ LI DEMANA QUE «REMATE LA JUGADA»

«Pedro Sánchez ha estat valent i front a totes les pressions d’ací al seu partit i fora ha mantingut el ‘no’ a un govern amb un partit amb el qual el PSOE, en termes programàtics, no té res a vore. Cal reconèixer que ha estat valent», ha afirmat en declaracions als mitjans al Congrés.

Tot i això, Espinar ha assenyalat que «a més de ser capaç de dir ‘no’ a Rajoy», Sánchez deu ara «atrevir-se a encapçalar un govern nou» que «tinga en compte els grans problemes d’este país». «A partir d’ara Pedro Sánchez ha de rematar la jugada a gol», ha emfatitzat.

En este punt, Espinar ha defensat la necessitat de recuperar l'»esperit de la Transició», en el que té a vore amb «la capacitat d’acords entre diferents», de «seure i resoldre els grans problemes entre diferents».

En esta mateixa línia, la Secretaria Política de Podemos, que dirigix Íñigo Errejón, ha qualificat de «molt valent» la decisió de Sánchez de mantindre’s al ‘no’, però ha avisat que no decidir-se ara per un govern «alternatiu i de progrés» significa «doblegar-se igualment davant de Rajoy i caure en el seu xantatge de ‘o PP o eleccions'».

Compromís per Gandia demana al Govern d’Espanya mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum