PODEM REBENTA EL PACTE D’INVESTIDURA EN MANTENIR LES SEUES EXIGÈNCIES

l president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat este divendres que “no hi haurà més trobades” entre el seu partit, PSOE i Podem “si no hi ha un canvi de posició” per part dels de Pablo Iglesias en el seu afany de reemplaçar l’acord de Govern signat per socialistes i ‘ciutadans’ pel seu document de 20 propostes.

Hernando ha insistit que el PSOE no busca un suport d’ERC a la investidura “ni per activa ni per passiva” i ha afegit que no s’ha eixit ni se’n va a eixir de la línia marcada del Comitè Federal del PSOE per a no comptar amb els independentistes.

Segons Hernando, a la reunió de dijous “va quedar clar que Ciutadans no se’n va a abstindre ni va a donar suport a un acord PSOE i Podem i que Podem no va a donar suport a tal qual l’acord de socialistes i ciutadans”. Així, les dos vies estan tancades i només “queda estret congost del 199”, és a dir, un acord que compte amb els tres partits.

Rivera s’ha expressat així, en una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press, en què ha avisat que “no té sentit” que hi haja noves reunions a tres bandes, després de la d’este dijous, si Podem seguix obstinat amb la seua proposta.

Per això, Rivera ha insistit a demanar al PP “que baixe de la muntanya i baixe a l’arena” a negociar amb PSOE i Ciutadans, perquè “si Podem seguix en la mateixa lògica i el PP no baixa a negociar” s’anirà irremeiablement a eleccions. És més, està convençut que el PP acabarà autoritzant converses perquè és el que volen els seus votants.

El TSJ estima el recurs de dos diputats del PP i anul·la part del decret que regula l’ús institucional del valencià