PODEM PROPOSA QUE UNA PLATAFORMA CIUTADANA AUDITE EL DEUTE DE GANDIA

Podem Gandia ha manifestat a través d’un comunicat que, davant el debat que ha suscitat l’auditoria del deute de la ciutat, “pensem que l’Ajuntament hauria d’animar i ajudar per a la creació d’una plataforma ciutadana per a l’auditoria del deute”.
En aquesta plataforma quedarien integrats els moviments socials i la societat civil, en un espai obert i despolititzat. Des de la PACD (Plataforma d’Auditoria Ciutadana del Deute) ofereixen assessorament perquè des de qualsevol municipi es puga dur a terme.

Una auditoria d’aquestes característiques ofereix, segons Podem, totes les garanties de transparència seguint el principi de molts ulls poques mans, i en estar feta en part per gent neòfita, ofereix comparatives per fer comprensibles les macro xifres i el devessall de dades que hi ha darrere d’un document d’aquestes característiques.

 

“La comprensió de dades i la vinculació de la societat civil en alguna cosa tan important com és el gegantesc deute del nostre Ajuntament, fa d’aquest sistema el més plural, participatiu i transparent”, afirma Podem, qui cre que una auditoria interna en col·laboració amb la societat civil, no representa cap despesa extra en les arques municipals i seria garantia de transparència.

Et Pot Interessar