PODEM GANDIA DEMANA UN PORTAL DE PARTICIPACIÓ MUNICIPAL EMULANT EL PORTAL OBERT DE MADRID

La formació política Podem Gandia ha sol·licitat este divendres 1 d’abril, per registre d’entrada en l’Ajuntament, la creació d’un portal online de participació ciutadana des del qual es puguen presentar propostes, iniciar debats, fer consultes per part del consistori i, en definitiva, tenir en compte la voluntat dels ciutadans abans de dur a terme qualsevol acció que els afecte, en la línia de la iniciativa que ha posat en marxa l’Ajuntament de Madrid.

Podem afirma que ha nascut amb “la clara convicció de posar les institucions al servei de la ciutadania, i, per a açò, un dels aspectes fonamentals és la participació ciutadana en la gestió dels seus municipis. En les anteriors eleccions autonòmiques i municipals, un clar compromís de la nostra formació, i de les agrupacions electorals recolzades per Podem, va ser la participació. Considerem que la implicació en la presa de decisions en el govern municipal és un dret que tot ciutadà ha de tenir”.
“Malgrat no haver obtingut representació municipal a Gandia, l’agrupació recolzada per Podem va rebre un suport per part dels votants que no podem obviar. És per açò que com a formació amb clara vocació de servei al ciutadà continuem amb les peticions que considerem que tot ajuntament del canvi deuria dur a terme”, apunten fonts de la formació, que alhora que ha presentat esta iniciativa ha donat a conèixer el Portal de Govern Obert de la ciutat de Madrid, “un portal que considerem exemple de com un ajuntament pot posar-se al servei del ciutadà”.
Aquest Portal de Govern Obert usa l’aplicació Consul que és programari lliure, amb llicència AGPLv3, açò significa que qualsevol pot lliurement usar el codi, copiar-lo, veure-lo detalladament, modificar-lo, i redistribuir-lo al món amb les modificacions que vulga.

D’altra banda no solament es pot usar lliure i gratuïtament aquest portal a Gandia, sinó que el propi Ajuntament de Madrid ofereix tota l’ajuda necessària per a fer-ho.

Et Pot Interessar