18.1 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

Picornell es compromet a que un canvi de gestió del cementeri no implique pujades de taxes

El regidor delegat de Serveis Bàsics de Gandia, Miguel Ángel Picornell ha dit que siga la que siga la forma de gestió que es decidisca per al cementeri municipal, l’única condició és que no es pugen les taxes per l’ús d’este servei. Així ho ha dit Picornell en la presentació del dispositiu especial de Totsants, quan en referència al futur del cementiri, ha explicat que aquesta mateixa setmana que ja s’ha mantingut la primera reunió per decidir la forma de funcionament del cemeneiri en un futur on els tècnics municipals han realitzat una radiografia de l’estat actual de la instal·lació. “De fa diverses legislatures, els treballs que es realitzen són de caràcter cosmètic però hem de dur a terme accions de major calat que necessiten inversions que ara mateix no podem fer pel pla d’ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda“.

El regidor va explicar que el govern estudia tres possibles opcions que tenen com a línia vermella que no es produïsca un augment de les taxes i que la nova forma de funcionament revertisca en una millora del servei.

El primer escenari és la gestió directa tal com s’ha realitzat els darrers anys; la segona possibilitat és posar en marxa un contracte de servei públic que inclouria la mà d’obra mentre que l’ajuntament seguiria encarregant-se del manteniment i de la construcció de nous nínxols. La tercera proposta seria una concessió de servei on s’externalitzaria la gestió perquè l’empresa adjudicatària s’encarregués de tots els aspectes del cemeneiri.

La línia roja és que siga quina siga la decisió, no s’apujaran les taxes. Els futurs treballs que es realitzen no hauran de ser assumits per la ciutadania de Gandia. Es prenga la decisió que es prenga, l’objectiu és fer un pas endavant en la millora de serveis i instal·lacions del cementeri” va finalitzar Picornell.

Dispositiu especial

D’altra banda, la regidora de Seguretat i Trànsit de Gandia, Àngels Pérez, juntament amb Miguel Ángel Picornell, han presentat el dispositiu que s’ha preparat al cementeri municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants. El dispositiu estarà operatiu des del pròxim diumenge, 29 d’octubre, fins dimarts que ve, 1 de novembre (Totsants), de 7.30 a 18.30 hores. L’horari del cementeri durant aquests dies serà, des de les 8 matí fins a les 18 hores.

El dispositiu de Totsants estarà format per agents de la Policia Local, voluntaris de Protecció Civil, servei sanitari i operaris de senyalització, els qui s’encarregaran de vetllar per la seguretat i tranquil·litat dels ciutadans que es desplacen aquests dies el cementiri.

Pel que fa a l’estacionament, a més de les tres zones habituals s’ha habilitat una nova atesa l’afluència que es produïx durant aquests dies.

Per la seua banda, La Marina Gandiense oferix un servei especial els dies 30 i 31 d’octubre, i l’1 de novembre, des de les 8 del matí fins a les 18.30 hores. Del Grau eixirà cada hora en punt, mentre que del cemeneiri a les mitges hores, sent l’últim autobús a les 18.30 hores.

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell, ha informat que durant tot l’any el departament de Serveis Bàsics ha realitzat les tasques habituals de jardineria, reparació de carrers a més de construir nous nínxols. A més, des d’este divendres i fins i 1 de novembre, s’ha posat en marxa un dispositiu especial de neteja compost per 14 persones.

 

Articles relacionats