19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Per Falles respecta la diversitat sexual

– CLGS reedita la seua campanya “Per Falles respecta la diversitat sexual, no cantem: “maricón el que no bote…

Amb l’arribada de la celebració de les festes falleres, des del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS) llancem la campanya No cantem: “maricón el que no bote… ”. Una campanya que aposta pel respecte de la diversitat sexual a unes festes com les falles.

L’objectiu és fer conscient a la població del caire discriminatori cap a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) que té aquesta frase. En paraules del Coordinador General de CLGS, Ximo López: «frases com aquesta poden resultar ofensives per a persones LGTB, i a més, desincentiven la sortida de l’armari, especialment dels més joves, ja que es basen en el rebuig de la diversitat sexual a la qual s’atribueix un caràcter negatiu».

Des de CLGS volen agrair el suport que des de fa anys hem rebut per part de la Federació de Falles de Gandia a l’hora d’impulsar activitats i campanyes a favor de la diversitat afectivosexual dins de l’àmbit faller. De fet, CLGS va entregar un premi Auir a les Falles de Gandia pel seu compromís amb el col·lectiu.

Finalment, López afirma que «Des de CLGS ens congratulem de què les falles tornen als carrers de Gandia després d’aquests dos últims anys tan durs i animem les persones LGTB que estiguen dins de la festa fallera a fer visible la seua afectivitat sense pors ni complexos perquè “rebran tot el suport del moviment LGTB” i perquè “les tradicions s’han de modernitzar”.

Articles relacionats