21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Palmera redueix un 71% la despesa energètica amb el canvi d’enllumenat públic

Palmera acaba de donar per finalitzada la substitució de tot l’enllumenat públic del casc urbà, amb treballs de la tercera i última fase que s’ha dut a terme en la part nord-est del municipi. L’actuació dóna continuïtat a les dos anteriors, que es van desenvolupar a la part antiga del poble en l’any 2015 i al polígon, en l’exercici del 2018.

La substitució de les lluminàries té indubtables avantatges encadenats: el d’una major eficiència energètica, que comporta el corresponent estalvi econòmic; o els de la reducció de la contaminació lumínica i de les emissions de CO2, que duen aparellades una millor relació amb el medi.

Només pel que fa a aquesta tercera fase, els treballs de la qual van finalitzar la passada setmana, la substitució d’un total de 130 lluminàries va a generar una reducció total de la potència consumida de 10.292 kW. En termes econòmics, l’Ajuntament passarà de l’actual despesa de 8.814,19 euros a només 2.567,19 euros, obtenint així un estalvi anual de 6.247,01 euros. La factura, per tant, es redueix en un 70,87%. En la mateixa proporció baixen les emissions de diòxid de carboni (CO2), que passen de 38.984,85 a 11.354,58.

Els treballs de la tercera fase, financiada amb la línia d’ajudes de l’Institut Valencià per la Competitivitat Empresarial (IVACE) per a l’eficiència energètica en municipis menors de 20.000 habitants,  han suposat el canvi de les antigues lluminàries de vapor de sodi i la seua substitució per noves de tipus LED, en els carrers Cándido Mena, Agutzil Marí, l’Església, del Pou, Ausiàs March, Jaume I, l’Era, passeig Corts Valencianes, Sant Antoni, Dijous, Francesc Ferrer Pastor, Nou d’Octubre i Camí del Cementeri.

Les obres han suposat una inversió total de 47.030 euros més IVA. D’ells, el 50% els aporta l’IVACE a fons perdut i l’altre 50% es financen mitjançant un crèdit sense interessos a tornar en 10 anys per l’Ajuntament de Palmera.

Articles relacionats