El Palau Ducal acull una exposició d’art sacre de Javier Margarit

L’artista Javier Margarit presenta a partir del 16 de febrer al Palau Ducal de Gandia la seua exposició Christus Lumen de Lumine, una proposta que recull 24 peces d’art sacre contemporani amb les que redescobreix la figura de Crist fent gala de gran virtuosisme i mestria tècnica.
Les obres que componen aquesta exposició evidencien el polièdric univers compositiu de l’artista. Sorgides d’un enèrgic i minuciós procés creatiu i realitzades en diversos materials tals com el bronze, la fusta o el ferro, les obres de Javier Margarit mostren unes línies que en moltes ocasions s’apropen a l’abstracció, amb imatges d’una llibertat expressiva característica i d’un extraordinari misticisme, reflectint la seua visió personal sobre l’art sacre al panorama artístic contemporani.
Javier Margarit Boscà naix a Gandia en 1983 i és pintor, escultor i arquitecte per l’ETSAB i compta amb un màster MPAA por l’ETSAM. Des de 2008 forma part del prestigiós estudi d’arquitectura Vicens+Ramos a Madrid. Compagina la seua activitat professional amb la pintura i l’escultura en diferents formats i materials. Entre les seues obres més característiques destaquen el Panteó familiar Castellanos-Martínez (Alcázar de San Juan 2016), el retaule a Sta. Teresa de Jesus Jornet (Catedral de Lleida 2014), les escultures de la Parròquia Ntra. Sra. De la Consolación (Córdoba 2011) i de la Parròquia del Buen Pastor (Ponferrada 2010).
De la mateixa manera, la seua obra es troba a col·leccions particulars a diferents llocs com Roma, Londres, Miami, Guadalajara (Mèxic), República Dominicana, Barcelona, València, Madrid i el fons municipal de Gandia.
La inauguració de l’exposició tindrà lloc el divendres dia 16 de febrer a les 19.00 hores al pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja de Gandia i podrà ser visitada de forma gratuïta en la sala de Carroç i Centelles. L’exposició  estarà oberta al públic fins el 31 de març en l’horari habitual d’obertura de l’edifici.

Et Pot Interessar