PABLO IGLESIAS CITA ALS LÍDERS TERRITORIALS PER “FER PINYA” DESPRÉS DE LA DESTITUCIÓ DE SERGIO PASCUAL

La reunió, que previsiblement tindrà lloc la vesprada d’este divendres a la seu de Podem del carrer Princesa de la capital, serà la primera presa de contacte per part del màxim dirigent de Podem amb els líders regionals, després de destituir l’encarregat de l’organització territorial del partit per la seua “gestió deficient” de les diferents crisis que han afectat el partit en fins a sis Comunitats Autònomes, sobretot la de Madrid.

D’esta manera, Iglesias aprofitarà esta reunió perquè els líders autonòmics facen pinya amb la seua decisió de reorganitzar la cúpula del partit; una decisió que ha generat cert malestar entre els sectors més pròxims a l’exsecretari d’Organització, que era la mà dreta del número dos del partit i secretari polític, Íñigo Errejón.

Iglesias assumix les competències de la Secretària d’Organització en un moment especialment difícil per al partit a nivell territorial, sobretot després de les dimissions la setmana passada de deu dirigents de Podem a la Comunitat de Madrid pròxims a Errejón, amb dures crítiques al líder madrileny, Luis Alegre, un dels homes de confiança d’Iglesias. Esta crisi, i la posterior destitució de Pascual, ha tornat a evidenciar les diferències tàctiques que existixen entre els dos principals dirigents del partit.

A més, el partit emergent, amb poc més de dos anys de vida, va haver de nomenar gestores també al País Basc i La Rioja, en el primer cas per la dimissió de gran part de la direcció i, en el segon cas, per un cas de frau a les primàries que van tindre lloc fa un any. En els dos casos s’han constituït ja nous òrgans de direcció després del procés intern que es va tancar fa una setmana.

La majoria dels líders autonòmics restants que estan convocats a la reunió van rebre el suport de la direcció nacional en els seus respectius processos de primàries, si bé està per vore si ratifiquen la decisió d’Iglesias de fer cessar Pascual o consideren este gest excessiu, si és que ho manifesten públicament.

Compromís titlla de cínic al PP per demanar ara la clàusula de salvaguarda dels cítrics