13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Óscar Martínez el millor tenista que ha donat la Safor

Óscar Martínez ha sigut un dels millors esportistes de La Safor sense cap dubte. Els seus èxits en la dècada dels 90 li van catapultar a situar-se en el lloc 68 del rànquing mundial de l’ATP.  I va ser un dels joves valors del tenis mundial.

El jove jugador de Tavernes de la Valldigna va créixer en una escola que llavors era una de les millors d’Espanya i on el seu pare la dirigia. En aquella època havien eixit ja tenistes de la talla de José Francisco Altur, José María Oltra o Susi Alberola, per la qual cosa el camí era ben clar.

Els seus resultats no van tardar molt a arribar. Amb el seus 1,85 cm d’alçada i un cos corpulent tenia molta presència a la pista. A les hores el famós entrenador barceloní Lluís Bruguera li va cridar per a entrenar amb ell i més tard amb el seu fill Sergi. Sergi Bruguera va véncer en dues ocasions el Roland Garros.

Durant aquests anys va ser cridat a ser el successor de Bruguera, el torneig que va realitzar a Atenes on va caure en la final davant Alberto Berasategui. Després de disposar de pilota de partit. Durant el torneig va derrotar a Carles Costa, Alex Corretja, Oliver Gross i Jordi Arrese.

Eren uns anys on hi havia multitud de jugadors espanyols que dominaven el circuit en terra batuda. Però sense cap dubte on Martínez va destacar va ser en el torneig Conde de Godoy de Barcelona en 1995. En aquesta edició es va enfrontar en la segona ronda al número deu del món Magnus Larsson. La pista número u del Reial Club de Tenis de Barcelona estava repleta de públic. El de la Vall  va sortir molt bé col·locant-se 6-2 i 3-0 fins que va despertar el suec. Segons assenyala Martínez, “sempre creure que Larsson no va començar bé i quan va entrar en joc em va derrotar sense pal·liatius”, allò va ser un punt d’inflexió i la progressió tan meteòrica que portava es va truncar.

No obstant això va demostrar la qualitat al véncer a alguns “top-10” com Alberto BerasateguiMarcelo Ríos o Bogdan Ullirach. A més aconseguiria algun títol més en la seua carrera. Però en el record quedarà que ho tenia tot per a haver arribat a ser tot un “top-ten” mundial.

En l’actualitat, Óscar Martínez dirigeix al costat del seu pare Daure, l’escola del Club de Tenis Gandia on entrena a joves com en el seu moment va fer Lluís Bruguera amb ell “M’he criat en les pistes i sense el tenis no soc res. No és dur haver estat en el, top-100 i ara entrenar. Ferrero, Ferrer, Becker i molts altres ho continuen fent i han sigut el més”.

El de Tavernes té un grup molt jove de tenistes on espera traure el màxim rendiment d’ells. “Estem treballant amb un xicotet grup d’alta competició i tinc moltes esperances amb ells. Però en el tenis cal treballar molt”.

“El tenis ha fet un gir increïble des que no jugue en l’alta competició, ara un tenista ha d’estar molt ben preparat. Per eixir al 100 per cent a la pista , necessites preparador físic, entrenador i fisioterapeuta. Qualsevol contratemps et pot ajudar algun” comenta l’exnúmero u valencià.

Per a acabar el valler assegura “que portarem als equips del CT Gandia pel cap alt de la Comunitat Valenciana com en el seu moment va fer el meu pare amb el CT La Valldigna”.

Articles relacionats