Operació Policial conjunta Espanya-Alemanya en Tavernes de la Valldigna, Alzira i Saabrücken

 • Agents de la Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal de caràcter internacional dedicada al tràfic d’éssers humans i a l’explotació de dones.
 • La investigació és coordinada per Europol a través d’un Equip Conjunt d’Investigació (ECI) entre Espanya i Alemanya.
 • En l’operació ha participat una oficina mòbil d’Europol i dos membres de la policia alemanya de Sarre
 • 16 persones han sigut detingudes, la majoria de nacionalitat romanesa, i s’han dictat 10 ordres de crida i cerca.
 • S’han identificat a 17 dones víctimes de tràfic i explotació han sigut identificades i cinc entrades i registres en domicilis.

  L’operatiu de la investigació es va realitzar a partir de la denúncia presentada davant la Policia Nacional per una de les víctimes. Les primeres conclusions és que l’organització estava assentada en les localitats d’Alzira, Tavernes de la Valldigna i de Saarbrücken (Alemanya), motiu pel qual s’incorpore a Europol per a intercanviar informació amb la policia alemanya. La investigació inicial dictamine que el clan investigat abandó la ciutat alemanya per enfrontaments amb un altre clan.

  La mates eren captades a Romania aprofitant la situació familiar i de necessitat que tenien. Utilitzaven el mètode Lover Boy, homes que engalipaven a dones enamorant-les per a posteriorment aprofitar-se d’elles. Una vegada traslladades a Espanya, les dones eren desposseïdes de la seua documentació, patien agressions i vexacions i eren obligades a exercir la prostitució.

  Amb l’entrada i registre de cinc domicilis, un a Tavernes de la Valldigna i quatre a Alzira es van produir 16 detencions, inclosos els caps, ingressats a la presó. Es van identificar a 17 dones víctimes de la trama d’explotació sexual. I es va intervindre 8000 euros, joies valorades en 10.000 euros, 300 gr. de marihuana, la documentació de les mates, tres cotxes d’alta gamma i diverses armes blanques.

  Als detinguts se’ls imputa delictes de tràfic d’éssers humans, explotació sexual, pertinença a organització criminal, lesions i amenaces.

Et Pot Interessar