Una operació de la Guàrdia Civil de Gandia permet detenir dues persones per furtar taronges

La Guàrdia Civil ha procedit contra cinc persones per la sostració de més de 29.000 quilos de taronges en diferents punts de la Safor i la Ribera, dins dels serveis establits de forma permanent per la Benemérita de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia.
Com a resultat, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de dues persones i investigat a altres tres, tres homes i dues dones, amb edats compreses entre 28 i 54 anys, de nacionalitat espanyola tots ells, com a presumptes autors de delicte continuat d’encobriment, furt i falsedat documental.
En aquesta actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Gandia es va tenir coneixement que fa un parell de mesos en la comarca de La Safor s’estaven sostraient taronges dels camps.
Per açò i fruit de les perquisicions obtingudes per components del citat equip, la Guàrdia Civil de Sueca, el passat 22 i 23 de maig, va poder comprovar que es tractava de cinc persones que es dedicaven a sostraure la taronja i vendre-les a establiments de compra de cítrics, per la qual cosa van ser detinguts com a autors d’un delicte continuat d’encobriment, furt i falsedat documental.
Per a açò, els ara detinguts realitzaven falsificacions dels documents de traçabilitat agrària, fent-se passar per propietaris de les parcel·les agrícoles, podent així vendre les taronges sense alçar sospites. El total de quilos sostrets per aquestes dues persones ascendeix a 4.357 quilos.
En una altra actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca, el passat 1 de juny, es va procedir a la recerca de dues persones una dona i un home de 46 i 47 anys d’edat i nacionalitat espanyola, per un delicte d’apropiació indeguda, per robar més de 25.000 quilos de taronja d’explotacions agrícoles del terme municipal d’Alzira per a la seua venda en magatzems de compra-venda de cítrics.
Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a «la seua preparació, especialització i esforç diari», juntament amb «la col·laboració constant» dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.
Les diligències instruïdes han sigut lliurades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció nº 1 i 2 de Gandia i deganat dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció d’Alzira.

Et Pot Interessar